iPhone 5 krijgt mogelijk scherm met gebogen glas

Het glas bovenop het scherm kan bij de volgende iPhone wel eens gebogen zijn. Het is een van de vele geruchten omtrent de iPhone 5, die ook iPhone 4S en iPhone 4G kan gaan heten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

De volgende iPhone krijgt mogelijk een scherm met gebogen glas. Apple is begonnen met de investeringen daarvoor. Dat melden niet bij naam genoemde bronnen aan de Taiwanese website Digitimes. Apple zou 200 tot 300 glassnijmachines hebben gekocht om de productie te versnellen. Die aankoop was nodig omdat de fabrikanten van de glaslaag op het scherm hoge investeringen nodig hebben om de productie te stroomlijnen. De machines staan momenteel in opslag in fabrieken en worden gekocht zodra opbrengsten van de productie van de machines op peil zijn, verklaarden de bronnen.


Er is nog geen tijdschema voor de productie van de volgende iPhone. Apple zit nog steeds met producenten om tafel om de opbrengsten van delen van de productie te verhogen. Het zou daarbij gaan om (gebogen) glas, glas snijden, gelaagdheid en aanraakgevoelige sensoren. Dat melden de bronnen aan Digitimes. De vorige generatie iPod nano had al een gebogen glaslaag over het scherm. Ook de Samsung Nexus S heeft het.

Het is nog niet bekend wanneer de volgende iPhone komt en hoe die überhaupt gaat heten; iPhone 5, iPhone 4S of iPhone 4G. Tot nu toe wijzen de geruchten erop dat de volgende iPhone een achterkant van geborsteld metaal krijgt, maar dat hij de vorm van de iPhone 4 behoudt. De geruchten van een gebogen beeldscherm druisen daar rechtstreeks tegenin, want daarmee zou het uiterlijk wel drastisch veranderen.

De maand september wordt het meest genoemd voor de verschijning van het model. Wellicht wordt een en ander eindelijk door Apple zelf bevestigd op de World Wide Developers Conference (WWDC) van 6 tot 10 juni.

Via 9to5Mac en DailyMail

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.