Patent van Apple: geef meekijkers op de iPhone geen kans

De kijkhoek van de iPhone en iPod touch kan de gebruiker zelf aanpassen om meekijkers geen kans te geven. Dat suggereert een in 2009 ingediend patent van Apple.

Verander de kijkhoek op de iPodJe leest een wel erg persoonlijke mail op je iPhone in de trein en je buurman blijft maar naar je telefoon turen. Daar is een oplossing voor, door er een privacy-screenprotector op te plakken. Maar Apple zelf heeft er in november 2009 ook al een oplossing voor gepatenteerd. Daarin is een iPod met een LCD-scherm te zien met verschillende privacyniveau’s waartussen je kan schakelen, maar de techniek zou voor alle mobiele apparaten van Apple en dus ook de iPhone moeten werken. De techniek stelt de gebruiker in staat de kijkhoek van het apparaat zelf in te stellen. In een privacy modus zou de buurman naast je geen kans meer hebben om de mail mee te lezen.

Wigvormige vloeibare kristallen elementen in het scherm en een verstrooiingsmodule achter het scherm zouden het licht door het beeldscherm moeten aansturen. Daarmee zou je de kijkhoek van een waaier tot een pylon kunnen maken en meekijkers geen kans geven. Als je recht voor het scherm zit, zie je dan alsnog het scherm goed.

De iPod Nano in de patenttekening is slechts gebruikt als voorbeeld. In het patent meldt Apple dat het naast LCD-schermen, ook kan werken bij OLED en andere schermen. Ook het formaat van het scherm maakt niet uit. Naast de iPhone zou de techniek ook geïmplementeerd kunnen worden op de iPad en de Macbook. Het is niet bekend of we de privéstand gaan terugzien op de volgende iPhone.

Via TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2011, 13:36
Categorie iDevices
Onderwerpen patenten, privacy, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.