iPhone 5-hoes gelekt: veel dunner dan de iPhone 4 (gerucht)

Volgens de Italiaanse iPhone-site iSpazio heeft de accessoiremaker Anycast een echte iPhone 5-hoes in handen. De plastic cover is beduidend dunner dan de iPhone 4.

iPhone 5 hoesDe iPhone en iPad-accessoiremaker Anycast Solutions heeft de bevriende Italiaanse iPhone-site iSpazio voorzien van exclusieve beelden van een iPhone 5-hoes. Dat stelt de website althans. De hoes is opvallend veel dunner en breder dan een vergelijkbare iPhone 4-hoes. Volgens Anycast is het formaat van de nieuwe iPhone 12,2 x 6,5 centimeter en heeft de iPhone 5 een dikte van 6-7 tot 4-5 millimeter.


Het laatste gegeven kan twee dingen aangeven: de iPhone 5 is niet overal even dik, of de formaten van de volgende iPhone zijn alsnog puur giswerk. Toch is het aardig om even dieper op dit gerucht in te gaan.

Op onderstaande foto is goed te zien dat de hoes van de iPhone 4 letterlijk ín de iPhone 5-hoes past. Een andere opvallende eigenschap van het roze plastic omhulsel is dat er geen plaats is voor de mute-knop. Aan de zijkant zijn wel drukgevoelige stukjes voor de volumeknoppen gereserveerd en ook de camera zit weer aan de bekende kant. In tegenstelling tot het gerucht van vanochtend, bevat de iPhone 5 volgens deze cover gewoon de bekende 30-pins connector waarmee de telefoon kan worden opgeladen.

iPhone 5 hoes met iPhone 4 hoes erin

Een andere foto laat de iPhone 4 in een gifgroene, vermeende hoes van de iPhone 5 zien. Daarop is goed het dikteverschil tussen de twee toestellen te zien. Ook lijkt de hoes aan de onderkant wat dunner dan de bovenkant. Zou de volgende iPhone dan toch niet overal even dik zijn?

iPhone 5 hoes met iPhone 4 erin

Anycast Solutions oppert dat de hoes die ze binnen hebben gekregen van een bekende hoezenmaker uit Shenzhen (China) komt en dat de investeringen aldaar zo groot zijn, dat er niet zomaar op een willekeurige hoesformaat wordt gegokt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.