T-Mobile gaat ook iPad 2 verkopen in Nederland

T-Mobile gaat net als Vodafone de iPad 2 aanbieden in combinatie met een abonnement. Het gaat om 3G-versies van de iPad 2 die je via de winkels kunt aanschaffen.

ipad liggend gameVanochtend kon je lezen dat Vodafone de iPad 2 gaat verkopen via de eigen winkels. Vodafone heeft daarvoor een internationale overeenkomst gesloten om de iPad in meerdere landen te mogen verkopen. Ook T-Mobile blijkt een dergelijke overeenkomst met Apple te hebben gesloten, zo blijkt op informatie op de website van moederbedrijf Deutsche Telekom. T-Mobile gaat de iPad 2 in vijf landen aanbieden: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Griekenland en Polen.

Het gaat om 3G-versies van de iPad 2, die de providers in combinatie met een data-abonnement kunnen aanbieden. Het aanbod is daarbij vergelijkbaar met telefoons: als je een abonnement afsluit kun je de iPad voor minder dan de adviesprijs krijgen.

Telefoonwinkeliers die de iPad 2 met een abonnement verkopen, doen dat momenteel vaak in combinatie met een goedkope telefoon zoals de HTC Smart of een Samsung-toestel. Door de hoge prijs van de 3G-versie van de iPad (vanaf 599 euro) zal het niet makkelijk zijn om het apparaat gratis bij een abonnement te krijgen. Maar haalbaar is het wel: Studentmobiel biedt bijvoorbeeld de 16GB-versie van de iPad aan met een LG Cookie en Vodafone-abonnement. Een iPad kopen met een Vodafone-abonnement is dus al mogelijk, maar het gaat daarbij niet om een officieel aanbod vanuit de operator. Bovendien fungeert de iPad meer als een soort cadeau bij een abonnement, zoals eerder ook al tv’s en Xboxen werden weggegeven.

Net als Vodafone heeft T-Mobile nog geen details bekendgemaakt over de abonnementen. Wel heeft T-Mobile laten weten dat alle databundels ook zonder abonnement verkrijgbaar zullen zijn, zodat klanten de mogelijkheid hebben om de data-optie wel of niet te activeren. “De iPad 2 is in deze categorie duidelijk de marktleider en een belangrijk onderdeel van de Telekom-visie om connected te leven en te werken”, zegt Chief Technology & Innovation Officer Edward R. Kozel erover.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2011, 14:09
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.