Natuurlijk moet je geen iPad kopen op een parkeerplaats

In de Verenigde Staten komt het steeds vaker voor: handelaren die op een parkeerplaats 'van de vrachtwagen gevallen' iPads verkopen. Alleen... het zijn natuurlijk geen iPads.

iPad op de parkeerplaats kopenHet kan wel eens mis zitten met de betrouwbaarheid van de verkopers als zij je een iPad 2 willen verkopen voor 200 euro op een parkeerplaats, toch? En iedereen weet dat je geen iPad 2 én MacBook kan kopen voor 350 euro, is het niet? Toch zijn er mensen die er rigoureus instinken. Zij lieten zich verleiden door de twee handelaren die naar ze fluisterden en aan kwamen zetten met dozen van vervoersbedrijven. ‘Van de vrachtwagen gevallen’.

Daar zaten natuurlijk geen echte Apple-producten in. Maar tegen de tijd dat de nieuwe eigenaren de Fed Ex- en Best Buy-dozen van de tape hadden ontdaan en hun houten plankje en documentenmap met beschilderde Apple-logo’s vasthielden, waren de kwade geesten in geen velden of wegen meer te bekennen. Het was eigenlijk nog best aardig van de twee oplichters, om dat Apple-logo erop te schilderen.

Dergelijke misdaden, ook wel scams, gebeuren de laatste tijd vaak in de Verenigde Staten. Soms komen de oplichters niet eens de (vlucht)auto uit tijdens de hele handeling. De operatie wordt vaak niet uitgevoerd door één, maar door een hele groep dieven. Dat deze handel met producten als de iPad wordt bedreven is niet zo raar: Apple’s tablet is gewild, waardevast en draagbaar.

Via MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2011, 15:05
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.