Reacties voor: iPhone 3G verdwijnt wereldwijd van de markt

In de Italiaanse en Australische Apple Store is de iPhone 3G momenteel niet leverbaar. En ook veel providers, waaronder T-Mobile in Nederland, bieden hem niet meer aan.
Lees het complete artikel → iPhone 3G verdwijnt wereldwijd van de markt
Elger van der Wel -

Reacties: 90 reacties

  1. “Daar komt bovenop dat de iPhone 3G een aantal functionaliteiten van iPhone Os 4.0 niet gaat ondersteunen. Onder meer multitasking komt niet beschikbaar op de 3G, wat er voor zorgt dat het verschil tussen de 3G en 3GS ineens veel groter wordt.”

    daar is heus wel over nagedacht 🙂 al bij de introductie van de 3gs. Apple wil dat je minstens om de twee jaar een nieuwe telefoon koopt. en als het even kan, elk jaar 🙂

  2. Logisch

  3. jammer 2jaar oude telefoon en al geen full updates meer

  4. Wat doen ze eigenlijk met de Iphone 3g’s die nu nog over zijn? Of zijn dat er niet veel meer?

  5. @robbert: hoezo? De functies waar je twee jaar geleden de 3G voor koos zitten er nog steeds op hoor. Hij kan nog steeds netzoveel als toen.

    Updates krijg je er gratis bij.

  6. Origineel geplaatst door robbert
    jammer 2jaar oude telefoon en al geen full updates meer

    je gaat mij niet vertellen dat nokia of sony ericsson dat wel doet.

  7. Vraag me ook af of de voorraad 3g’s allemaal op zijn?
    Lijkt me niet..

  8. Hmm en wat houdt dat in voor klanten zoals ik die verzekerd zijn via T-mobile? Als mijn 3G over een paar maanden de geest geeft krijg ik dan geen 3G meer?

  9. @TJay: Denk dat ze er wel ongeveer een paar (honderd)duizend bewaren voor eventuele (onherstelbare) schade aan de 3G modellen die nu nog in omloop zijn.

  10. En dan straks krijgt de 3G geen updates meer en dan word je eigenlijk dus gedwongen om een nieuwere versie iPhone aan te schaffen ..

  11. eigenlijk is er hetzelfde gebeurd als met de 2de gen iphone die is ook uit de verkoop

  12. idem bij ipod touch. ik zit toch te twijfelen of ik mijn 2g niet verkoop en een 3g aanschaf, gebruik hem voor alles behalve bellen (wat je er overigens ook niet mee kan haha) en ik merk dat ik er meer mee wil dan mogelijk is.

    bovendien vind ik die multitasking feature zo ontzettend sweet, niet te geloven dat dat niet op de ipod touch 2g kan…

  13. kan ik tegen dat de 4g uitkomt antiek verkopen. 😛

  14. En wij moeten Apple geloven dat ‘amazing technological achievements’ zoals multitasking op de 4G alleen op die nieuwere toestellen technisch mogelijk zijn? En dat we daarom onze 3G maar moeten vervangen met een 4G?

    Ik voorspel dat alle iPad-kopers zich over een jaartje verschrikkelijk genaaid gaan voelen als er dan een iPad op de markt komt die wel kan wat een iBook kan.

  15. Naja deze toestellen van Apple zijn wel een van de weinige die echt geheel geupdate worden met echte toevoegingen en echte verbeteringen, buitenom updates waarbij fouten uit de software worden gehaald. Bij andere telefoons maak je niet druk om Updates maar moet je vaak wel accepteren als er iets irritant is aan een toestel. Dan accepteer je het ook sneller omdat een update niet echt verwacht wordt, terwijl we hier met de neus bovenop zitten omdat er eenmaal geupdate wordt en dit ook groots wordt uitgemeten..:D Logisch ofcourse..

    Wellicht dat het groots updaten van je toestel een trend wordt maar oke..:P.. Vind het niet gek dat een toestel na 2 jaar uit geupdate is. Dan is ie eenmaal zoals ie is, klaar.. Dat zijn mijn andere toestellen al vanaf het begin..:D

  16. Best wel belachelijk. De 3GS is tot nu toe het nieuwste toestel en wordt direct alweer het oudste toestel. De 3G is twee jaar oud en wordt al weer van tafel geveegd. Wat moet de 3G gebruiker nu? Opwaarderen naar een 3GS (wat vervolgens direct weer het oudste toestel is)? Of wachten op een toestel wat nog niet eens bekend is gemaakt? Ik vind het veels te hard gaan…

  17. Origineel geplaatst door TJay
    Vraag me ook af of de voorraad 3g’s allemaal op zijn? Lijkt me niet..

    De iPhone 3G werd al lang niet meer bijgemaakt, elke keer als je de iPhone 3G kocht stond deze nog in 2.2.1, dat is ook de reden waarom apple hem gehouden heeft als “low-cost” iPhone. Om de voorraad op te doen!

  18. Volgens mij kan er nog steeds gebeld worden met een 3G en zelfs 2G toestel…. Het is aan jou de keuze of je mee moet met alle ontwikkelingen…

  19. Nooit toegevoegde functionaliteiten gehad voor mijn SonyErixsson of Nokia telefoons. Vrij gangbaar dat een model uit de handel wordt gehaald…

  20. Komop mensen, niet zo zeuren!
    We zijn allemaal veel te verwend met onze iPhones!
    Koop eens een nokia of een samsung; wat je op dat moment koopt, zal je de rest van de tijd mee lopen.
    Onze iPhones zijn leuk als we ze kopen, en we krijgen gratis een update zodat we er nog meer mee kunnen!

    Tevens krijg je de iPhone in nederland bij een abonnement, of je hier de 3G of de 3Gs bij krijgt zou voor een gebruiker toch alleen maar fijner zijn als het de 3Gs is. Die zal toch niet gaan zeuren dat hij/zijn liever de 3G zou hebben!

  21. Blij dat ik onlangs nog een 3G heb gekocht ter vervanging van mn 1gen. Vond het extra geld het niet waard een 3GS aan te schaffen. Zoveel extra voor die 100 euro> krijg je toch niet en sneller dan het 3g netwerk lukt nog niet in NL.

  22. Origineel geplaatst door jeroen
    Best wel belachelijk. De 3GS is tot nu toe het nieuwste toestel en wordt direct alweer het oudste toestel. De 3G is twee jaar oud en wordt al weer van tafel geveegd. Wat moet de 3G gebruiker nu? Opwaarderen naar een 3GS (wat vervolgens direct weer het oudste toestel is)? Of wachten op een toestel wat nog niet eens bekend is gemaakt? Ik vind het veels te hard gaan…

    Dit is zeker niet belachelijk. Twee jaar is echt een lange tijd watbetreft mobieltjes. Bovendien is apple erg lang door gegaan met updates.

  23. Ja is ook logisch dat ze hem gaan schrappen =D

    2009 : iPhone 3G 8GB – iPhone 3GS 16/32GB
    2010 : iPhone 3GS 16GB – iPhone 4G 16/32/64GB

  24. Ik snap niet waar iedereen over ligt te zeiken.

    1 toestel per jaar is geen snelle evolutie, als je ziet hoe snel de technologie gaat.
    Hoeveel toestellen brengt Samsung, Nokia, HTC wel niet uit per jaar?

    Als je dit al niet kan volgen koop dan maar zo 1tje van 30 euro 🙂 kan je ook mee bellen en sms’en.

  25. Ehrms… Voor bovenstaande reageerders: De 3G wordt nog steeds voorzien van updates, o.a. OS4.0, alleen zal niet alle functies ondersteunen. Niets nieuws: de 3G ondersteunt bijvoorbeeld ook de ingeprogrammeerde voicecontrol niet, die de 3GS wél ondersteunt.

  26. Origineel geplaatst door Wessel
    Blij dat ik onlangs nog een 3G heb gekocht ter vervanging van mn 1gen. Vond het extra geld het niet waard een 3GS aan te schaffen. Zoveel extra voor die 100 euro> krijg je toch niet en sneller dan het 3g netwerk lukt nog niet in NL.

    Je hebt echt geen idee waar je het over hebt is het niet?

  27. Precies, het is niet zo dat je hem ineens niet meer kunt gebruiken of zo. Je kunt hem alleen niet meer kopen en updates zullen niet meer allemaal functies bevatten die het zomaar ook op een 3G doen..:D Ik begrijp het wel..

    Zo kan ik de Nintendo 3DS spellen zometeen niet meer spelen op een Dsi (XL).. Maar omgekeerd wel.. Plus dat de DSI gewoon doet wat ie moet doen net als elk apparaat.. Maar ooit ergens wel uit de winkel gaat..Elke keer dat update gedoe, alhoewel die updates wat anders liggen (piraterij etc)..

  28. Origineel geplaatst door Ralph
    Origineel geplaatst door WesselBlij dat ik onlangs nog een 3G heb gekocht ter vervanging van mn 1gen. Vond het extra geld het niet waard een 3GS aan te schaffen. Zoveel extra voor die 100 euro> krijg je toch niet en sneller dan het 3g netwerk lukt nog niet in NL.Je hebt echt geen idee waar je het over hebt is het niet?

    Omdat ik geen 100en euros extra over heb voor de S die niet veel meer (voor mij) functionaliteit en snelheid bied.

    Heb hem eens vergeleken met die van een collega en dat bevestigde mijn vermoeden idd.

  29. Vraag me net als Niels af hoelang verzekeraars de 3G kunnen blijven vervangen met een 3G, iemand een idee hoe dit met eerdere modellen is gegaan?

  30. Dus op dit moment heeft Apple maar 1 leverbaar toestel. De iPhone 4G is nog geen Eens aangekondigd.

  31. Je iPhone word gewoon gerepareerd en niet vervangen.
    Mijn vader heeft een 3G (wit 16GB) en die heeft hij is in het water laten vallen en dan branden er 4 rode indicators van waterschade, hij kreeg na 2 weken zijn iPhone terug en hij deed het prima en je zou denken het is een nieuwe een.
    Ik keek naar 2 van de indicators die zichtbaar zijn en die waren nog steeds rood dus je krijgt geen nieuwe die van jou word gewoon gerepareerd maat van mij dacht ook dat zijn 3G nieuw was maar zelfde IMEI etc. dus nee.

  32. Origineel geplaatst door Wessel
    Origineel geplaatst door RalphOrigineel geplaatst door WesselBlij dat ik onlangs nog een 3G heb gekocht ter vervanging van mn 1gen. Vond het extra geld het niet waard een 3GS aan te schaffen. Zoveel extra voor die 100 euro> krijg je toch niet en sneller dan het 3g netwerk lukt nog niet in NL.Je hebt echt geen idee waar je het over hebt is het niet?Omdat ik geen 100en euros extra over heb voor de S die niet veel meer (voor mij) functionaliteit en snelheid bied. Heb hem eens vergeleken met die van een collega en dat bevestigde mijn vermoeden idd.

    Multitasking, sneller bij alles, betere camera…,,

  33. Zoals gezegd. de snelheid viel mij vies tegen gezien de kosten en als ik betere foto’s wil maak ik gebruik van mn EOS etc.

    daarbij doe ik aan JB en daar zijn ook zaken als backgrounding, en videocamera te vinden (en uitstekend werken) en daarmee ben ik zeer content en vond ik het extra geld de uitgave niet waar.

    Nog een maand en dan mag ik al verlengen dus zit ik mooi in de release periode als de 4gen in winkel ligt.

  34. @jeroen: Je kunt gewoon je 3g blijven gebruiken hoor maak je maar niet druk. Niemand dwingt je een 3gs of nieuwe te kopen

  35. @Wessel:
    Verschil qua snelheid tussen de 3G en de 3GS is toch wel behoorlijk hoor.
    http://www.youtube.com/watch?v=udxs2q3R3P4&feature=related
    Even een voorbeeldje. Vooral met zwaardere programma’s als games, navigatie etc. is het heel duidelijk maar ook gewoon als je naar zwaardere websites gaat, veel websites open hebt of gewoon veel sms’t en liever niet om de zoveel tijd smsjes te verwijderen.

  36. @RoyalMess: lijkt mij sterk dat ze een iPhone met waterschade repareren…. Denk aan oxidatie etc. vervangen ze dan echt het hele binnenwerk?

  37. One more thing, guys…..7th June

  38. Origineel geplaatst door RoyalMess
    Je iPhone word gewoon gerepareerd en niet vervangen.
    Mijn vader heeft een 3G (wit 16GB) en die heeft hij is in het water laten vallen en dan branden er 4 rode indicators van waterschade, hij kreeg na 2 weken zijn iPhone terug en hij deed het prima en je zou denken het is een nieuwe een.
    Ik keek naar 2 van de indicators die zichtbaar zijn en die waren nog steeds rood dus je krijgt geen nieuwe die van jou word gewoon gerepareerd maat van mij dacht ook dat zijn 3G nieuw was maar zelfde IMEI etc. dus nee.

    Heel onwaarschijnlijk wat je zegt. Als je de iPhone in het water laat vallen dan is er haast geen mogelijkheid dat deze gerepareerd wordt omdat dan bijna alles vervangen moet worden en dat kost simpelweg teveel geld.

    Overgens heb ik een nieuwe iPhone onvangen toen ik destijds waterschade aan mijn iPhone had. Een nieuwe uiteraard.

  39. @Wessel: Haha je weet echt niet waar je het over hebt maar maakt niet uit, de 4G komt er aan !

  40. Multitasking is zeker wel mogenlijk met een Jailbreak.Dus de kans dat mensen nu gaan jailbreaken ipv over te stappen omdat ze daar nog niet aan toe zijn of omdat het teveel gaat kosten zit er steeds meer in natuurlijk.Vind het feit dat er nieuwe modelen op de markt komen geen probleem.Maar zorg dan dat mensen die net zoveel voor hun IPhone hebben betaald ergens nog steeds ergens App’s kunnen downloaden misschien niet de nieuwste maar beter dan niks.Het zijn niet alleen zakenlui of rijke verwende pubers die een IPhone hebben.Mijn dochter(2G)en ik met mijn(3G) zijn super tevreden .maar zij heeft geen geld om steeds maar over te stappen en ik heb geen zin om alleen om die rede mijn IPhone 3G weg te doen.Zorg gewoon dat als je een update maakt waarin je 1 of 2 generatie’s achterlaat je ook voor hun nog iets achterlaat.En begin nu niet over Nokia of SE.Je kunt niet een kind verwennen met elk stukje speelgoed dat die kan krijgen om het vervolgens weer allemaal af te pakken.Het enge wat je volgens mij nu nog kunt doen is je iTunes zovol mogenlijk proppen met het gene waarvan je denkt dat je het ooit wel eens op de IPhone wilt uitproberen maar ook dat zal een keer ophouden denk ik.Hoezo mensen dwingen…

  41. Origineel geplaatst door Donstil
    @robbert: hoezo? De functies waar je twee jaar geleden de 3G voor koos zitten er nog steeds op hoor. Hij kan nog steeds netzoveel als toen.Updates krijg je er gratis bij.

    Van de week zag ik een iPhone zonder updates… Daar stond niet eens Appstore op… Kan me niet meer een iPhone herinneren zonder appstore, het was net een tijdmachine

  42. @RoyalMess: Ook ik heb nu m’n 3e Iphone 3G. Elke keer heb ik een nieuwe gekregen met nieuw IMEI nummer. Ben dus benieuwd hoe Apple/T-mobile dat gaat regelen als mijn Iphone stuk gaat en de 3G voorraad werkelijk op is.

  43. @Niels: Dan denk ik dat je mazzel hebt en een 3Gs krijgt 😉

  44. wat dacht je van ipad vs iphone? Nieuwe iphone hd heeft wrs zelfde processor, super resolutie….en nog wat upgrades maar de 2 genoemde zijn een killer voor de huidige ipad. Ipad is nu alleen nog maar in het voordeel dankzei zijn grote (non-hd) scherm.
    Alleen maar taktiek van apple. Alle ipad games krijgen we straks ook op de hd, maar mischien nog beter.

    Origineel geplaatst door alchemist
    En wij moeten Apple geloven dat ‘amazing technological achievements’ zoals multitasking op de 4G alleen op die nieuwere toestellen technisch mogelijk zijn? En dat we daarom onze 3G maar moeten vervangen met een 4G? Ik voorspel dat alle iPad-kopers zich over een jaartje verschrikkelijk genaaid gaan voelen als er dan een iPad op de markt komt die wel kan wat een iBook kan.

  45. Als er iemand langer dan 2 jaar met een telefoon doet is dat knap, laat staan 3 jaar…dus het zou stom zijn om elk nieuw OS vol te proppen met extra info omdat iemand ergens op zolder nog een 2GS wil updaten!

    Welke telefoon kon uberhaupt updaten 5 jaar geleden?

    En iedereen die hier over zeurt en Apple hierom een stom bedrijf vindt…jij zei altijd nee zeker bij een contractsverlenging en elk jaar een gratis telefoon vroeger?!

  46. @floris drapers: Als je je iphone int water laat vallen en vervolgens niet meer inschakeld kun je de iphone gewoon een dag in een broedkamer leggen (kamer waar vocht gehalte zeer laag is en waar het 40 graden is)
    Dan is je kans 90% dat hij het weer doet; geen oxidatie.. Niks
    ( getest )

  47. Wat zeiken jullie nou op Wessel?? Als HIJ de 3GS nou geen meerwaarde vind hebben voor hem dan is dat voor hem toch zo!! Snap niet dat mensen hun mening willen doordrukken of hun gelijk willen halen??? En dan ook nog zo arrogant doen! Tsss niet iedereen hoeft het nieuwste of snelste…. Sommigen zijn met IETS minder ook al tevreden! Laat die mensen..

  48. @Borgqueenx: Bizar, ik kan wel HD films kijken in 720p op m’n iPad.

  49. @alchemist: en die hebben ze nu vast al liggen bij Apple 😉
    als je een nieuw product ontwikkeld, breng t dan eerst op de markt met een functie minder en vervolgens het eigenlijke ontwerp met alle functies een jaar later als het nieuwe model… Verdien je dubbel zoveel. Een goed voorbeeld is de 3g en de 3gs. Toen de 3g op de markt kwam, was de 3gs technisch ook al mogelijk hoor…

  50. Dwingt Apple hier nou iedereen de duurdere 3gs te kopen?

  51. @Maarten: ja, dat is nou marketing, anders verdienen ze niks meer.

    Is trouwens de zelfde reden waarom ik niet geloof dat apple zelf die 4G/HD/die prototype heeft laten slingerren. T kost ze namelijk bakken met geld. Iedereen die er van hoorde en er over dacht om een 3Gs aan te schaffen dacht “hmm ik wacht nog ff”. Zelfs de leek die niet snapt dat Apple bijna traditiegetrouw volgende maand een nieuwe in de schappen legt.

    Mijn 3G is trouwens helemaal verzopen(als we het toch over waterschade hebben), dus mocht er iemand een goede hengel hebben of een duikerspak, dan kan ik hem nog ff opsturen naar de reparatiedienst
    Ben nu al bijna 2 maanden iphone loos en geloof me, waar dat event dit jaar ook mag wezen dat ze een paar honderd nieuwe iphones verkopen de eerste dag… ik sta vooraan

  52. @Niels: ik heb een 3gs ervoor terug gekregen. 16gb wel dan

  53. @apoZ: dat je 720p kijkt op een iPad zegt niets. Als ik mijn 1080p omvorm naar mp4 met handbrake speelt me iPad hem ook keurig af.

    Gewoon op een mindere resolutie.
    (1024×768 )

  54. Iedereen die hier in de comments loopt te klagen over dat er na 2 jaar ‘al’ geen updates meer uit komen: geen enkele andere fabrikant heeft zo’n lange ondersteuning (qua significante updates) voor zijn telefoons. Tevens is Apple de enige fabrikant die ook nog eens de moeite neemt om echt veel nieuwe functionaliteit in die updates toevoegt.

    Verder klopt het niet eens: zelfs na 2 jaar komt er nog steeds een belangrijke update uit voor de 3G. Alleen kunnen simpelweg niet alle functies ondersteund worden (en of dat nou om dat technische of commerciele redenen is laten we dan maar in het midden).

    Voor de mensen die beweren dat ze nu ‘gedwongen’ worden om te upgraden naar een 3GS of hoger: ook dat slaat natuurlijk nergens op, je 3G blijft ook nog gewoon functioneren op exact dezelfde wijze als hij vandaag doet.

    oftewel: get over yourself. We leven verder en nieuwe telefoons blijven komen, als je altijd het nieuwste wil hebben, dan kost dat geld, als je tevreden bent met je huidige telefoon dan blijf je die gebruiken.

  55. @Zanet:

    En de kapotte Iphone die je inleverde was een 3G 8GB?

  56. Ik heb onlangs mijn iPhone 3G binnen gedaan voor reparatie.
    Ik kreeg een volledig nieuw toestel terug.
    Het serienummer begint zelf niet met ‘5K….’ en dat zijn de ‘gerepareerde’ toestellen.
    Dat wil dus zeggen dat ze oude toestellen niet meer repareren en hun stock opdoen.
    Ik blij natuurlijk 😉

  57. @Donstil: Op dat moment spreek je niet meer over Full-HD (1920 * 1080p) Maar in jouw geval (en de iPad’s maximale resolutie) spreek je gewoon over “HD-Ready” (1280 * 720p) Je kan dus wel degelijk “Full-HD” films afspelen op de iPad alleen niet met “Full-HD” kwaliteit, maar op dat moment spreek je over “HD-Ready” kwaliteit.

  58. Een toestel met zo absurd weinig werkgeheugen had nooit op de markt mogen KOMEN.
    Prima processor maar hij loopt alleen maar te pagen en de batterij is zo leeg..
    Had er een automatische free-memory functie op gezet.
    Nu zitten 30 miljoen mensen te hampelen => FAIL.

  59. Ja, krijgt mijn vader nooit meer updates… Zeker door dat nieuwe “iPhone OS 4”!

  60. Zo dat wordt dus tijd om m binnenkort
    Maa is per ongeluk in de wasmachine te laten zitten.

  61. Origineel geplaatst door Rasz
    Komop mensen, niet zo zeuren!
    We zijn allemaal veel te verwend met onze iPhones!
    Koop eens een nokia of een samsung; wat je op dat moment koopt, zal je de rest van de tijd mee lopen.
    Onze iPhones zijn leuk als we ze kopen, en we krijgen gratis een update zodat we er nog meer mee kunnen!Tevens krijg je de iPhone in nederland bij een abonnement, of je hier de 3G of de 3Gs bij krijgt zou voor een gebruiker toch alleen maar fijner zijn als het de 3Gs is. Die zal toch niet gaan zeuren dat hij/zijn liever de 3G zou hebben!

    en hier betaal je ook dik voor…. Is wel 1 van de duurdere telefoons

  62. Gelukkig maar! De iPhone 3G is ook al zo veroudert, hij heeft niet eens een compas;)

  63. De 3g krijgt nog wel updates, dus waar roept iedereen er nou om. Hij krijgt geen multitasking, simpelweg omdat hij dat niet zo soepel draait als de 3gs. Alleen de 1g wordt niet meer ondersteund, de rest krijgt nog gewoon updates hoor 😉

  64. Met dubbel zoveel geheugen had hij prima kunnen multi-tasken.
    Had een paar tientjes meer gekost.
    Enige tientallen miljoenen toestellen worden nu uitgefaseerd.

  65. @Jens Kortmeijer: En je punt is? hij heeft niet dubbel zoveel geheugen, in die tijd was deze hoeveelheid nog goed genoeg. Apparatuur (dus ook telefoons) worden nou eenmaal steeds beter en sneller.

  66. @Sandro: volgensmij zei ik dat al.

    Hdready is trouwens minimaal 1280×720. Iets wat de iPad ook niet heeft.

  67. Elke hermelijn had kunnen verzinnen (ook toen) dat je in de toekomst meer geheugen nodig hebt.
    Zal ik eens een bijzondere voorspelling doen: dat blijft voorlopig zo.
    Zeker als je ziet welk deel bij de 3G al door het OS opgeslot werd.
    Pure designfout dus.
    En ook de batterij gaat een keer groggy.
    (maar dat is erg duur om tev ervangen dus maak het toestel snel obsolete)

  68. @Jens Kortmeijer:
    Hee, daar had ik nog niet aan gedacht. alles wordt sneller, dus ook meer geheugen nodig. laten we maar snel een oneindige hoeveelheid geheugen erin stoppen, da’s niet zo moeilijk.

    OT: er zitten limieten aan hoeveel geheugen je erin kunt stoppen, zodat het nog technisch en financieel mogelijk is. nu kunnen we meer geheugen op hetzelfde oppervlak passen dan bijvoorbeeld een jaar geleden. Als ze toen hetzelfde hadden willen doen als wij nu doen, was de iphone nog veel duurder geworden omdat ze dan peperdure en gloednieuwe technieken hadden moeten toepassen.

  69. Achja, zo gaat het echt wel bij meer fabrikanten. Toestellen komen en gaan, ze kunnen niet altijd gemaakt worden voor de toekomst.

  70. @Erik
    Als je nu eens uit je kokertje kwam en keek hoeveel sRAM er op dezelfde vormfactor past en ook eens naar de concurrentie kijkt uit die tijd…

  71. Origineel geplaatst door Bram
    Achja, zo gaat het echt wel bij meer fabrikanten. Toestellen komen en gaan, ze kunnen niet altijd gemaakt worden voor de toekomst.

    Ja joh, en al die mopperende Jaguar-rijders wanneer hun asbakje volzit…
    De showrooms staan vol met die dingen !!

  72. Een logische stap. De eerste generatie is inmiddels ook verdwenen. Apple kan niet alle generaties blijven produceren, vooral als het bedrijf de laatste versie wil promoten. Er zullen voorlopig nog wel genoeg toestellen als reserve ter vervanging beschikbaar zijn, maar dan moet het ook afgelopen zijn. Dat doen alle fabrikanten zo, dus raar is dit beslist niet.

    Bovendien zal Apple de 3G blijven ondersteunen en zal hij zelfs in het genot van de meeste updates van 4.0 komen. Het is niet zo dat hij daarna niet meer fatsoenlijk werkt ofzo: hij krijgt alleen niet meer alle updates. Bij andere fabrikanten is het meestal nadat hij twee jaar uit de productie is gehaald ook afgelopen met updates. Dat moest ik bij mijn voormalige Sony-Ericsson ervaren die nog steeds bugs bevatte die niet meer werden opgelost.

  73. Origineel geplaatst door Rob kooistra
    @floris drapers: Als je je iphone int water laat vallen en vervolgens niet meer inschakeld kun je de iphone gewoon een dag in een broedkamer leggen (kamer waar vocht gehalte zeer laag is en waar het 40 graden is)Dan is je kans 90% dat hij het weer doet; geen oxidatie.. Niks( getest )

    Ik denk dat niet iedereen een broedkamer in de achtertuin heeft. Al betwijfel ik of het werkt.

  74. Inderdaad…. Gezien het feit dat ik helaas smetvrees heb, heb Ik mijn iPhone 3Gs een keer met water en zeep gewassen ( het was net een duikboot)
    prima apparatuur toch die Apple producten
    werkt perfect!!!

  75. @Niels: ProAssist keert dan een 3GS uit :-), indien de 3G bij hun niet meer voorradig is.

  76. Vandaar dat ik geen iPhone 3G meer kon halen. Al ben ik blij met de 3Gs die ik nu heb, 100 euro meer voor dat kleine beetje extra functionaliteit vindt ik ook een beetje overdreven. Maar goed, zodra de 4G uit is wordt de 3Gs waarschijnlijk ook een stuk goedkoper, daar ga ik iig wel van uit. Weet iemand of dat ook zo is? Want dan vindt ik het heel fair dat de 3G uit de verkoop gaat.

  77. Dus mijn3G is nu een stukje geschiedenis aan het worden. Hij werkt nog steeds prima (een aantal half defecte knoppen en een door sinas verkracht scherm daargelaten haha) dit is wel mijn eerste toestel dat de einddatum van m’n contract gaat halen) chapeau apple voor een degelijk speeltje!

  78. he verdikkie, laat ik nu mijn 3g 8gb zwart vorige week opgestuurt hebbe met stof onder het scherm, naja tog duime dat ik een nieuwe krijg xD

  79. @fedor: Ik stak hem binnen voor dezelfde reden en kreeg een gloednieuwe 😉

  80. Origineel geplaatst door TJay
    Vraag me ook af of de voorraad 3g’s allemaal op zijn?
    Lijkt me niet..

    collega van me heeft een half iaar geleden voor zijn 3G een 3GS gekregen ivm haarscheurtjes

  81. Maar dan vraag ik me af, omdat de 3G alleen nog te koop was in de 8GB versie (vanaf de introductie van de 3GS), wat je dan krijgt voor je iPhone 3G. Een gloedje nieuwe 3GS 16Gb?

  82. Ben benieuwd, ProAssist komt morgen een nieuwe iPhone bij me afleveren. M’n 3G 16GB was onherstelbaar stuk (hun woorden).

  83. Over die software update voor de 3G dat niet alle functies beschikbaar zijn, lekker boeiend toch. Ik heb de 3G nu bijna 2 jaar en het is de eerste telefoon die het nog steeds goed doet na zo’n lange tijd! Als je het zo stelt moet je maar blij zijn dat je iPhone het überhaupt overleeft na zon lange tijd. Hartstikke goed Apple, ga zo door!

  84. Nou lekkerdan ik heb mijn iPhone net weggebracht voor reparatie en ze zeiden dat het waarschijnlijk een nieuwe 3G moest worden…Maarja als die van de merk is:o

  85. Nou het is dus een 3gs geworden, gesealed in verpakking. Ze geven dus geen 3g meer terug voor een kapotte 3g.

  86. @Medah: Dan ben ik best benieuwd of jij een 3G 8 GB had, en of je er dan een 3GS 16GB ervoor terug kreeg?

  87. Nou als dat zo is dan hoop ik dat ik ook een 3GS krijg

  88. Ik had een 3G 16GB wit. Na reparatie was ik totaal niet tevreden en heb 6 dingen genoemd die niet goed waren, Scheuren,scherm los,lijmresten,headphone uitgang zat iets in,gps werkte niet en hij was niet meer te herstellen (hij was vastgelopen en kon niet meer opstarten). Uiteindelijk toch nog goeie service 🙂

    PS: Dit is overigens via ProAssist, eerste jaar ooit door t-mobile garantie omgeruild en toen kreeg ik een gerefusrbished die dus deze gebreken had zoals de slechte GPS, die is nooit goed geweest.

  89. dan hoop ik tog ook wel een nieuwe 3gs te krijgen alsk ‘t zo is hoor, hij mag wel wat sneller zijn 😛 gps was vanaf het begin al kut bij mij xD

    ik laat het nog eventjes weten als ik hem binne heb, moet 2 weekjes wachten, ze zeiden van the phone house: “hij is door dynafix ( hun reperatie dienst ) naar apple gestuurt”

  90. @fedor: Ben benieuwd wilde mijn iphone 3g 8Gb ook voor reparatie opsturen heb haarschuur van ongeveer 2 cm op de achterkant en veder wat klein krasjes. Ben benieuwd of dus ook een iphone 3gs 16 Gb krijg

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.