iPhone 3G verdwijnt wereldwijd van de markt

In de Italiaanse en Australische Apple Store is de iPhone 3G momenteel niet leverbaar. En ook veel providers, waaronder T-Mobile in Nederland, bieden hem niet meer aan.

Het lijkt er op dat Apple de iPhone 3G op zeer korte termijn uit zijn assortiment haalt. In de Italiaanse en Australische Apple Store, waar de iPhone 3G zonder abonnement te koop is, staat bij levertijd inmiddels ‘Currently Unavailable’. En ook via veel providers is de telefoon niet meer leverbaar.

Ook T-Mobile in Nederland biedt de iPhone 3G niet meer aan. Een maand geleden startte de provider nog een speciale kortingsactie met het toestel. In het Verenigd Koninkrijk is de 3G bij O2 niet meer te bestellen. In de VS krijgt AT&T geen nieuwe toestellen meer aangeleverd. En zo zijn er legio voorbeelden in allerlei landen.

Heel verwonderlijk is het niet dat de iPhone 3G van de markt verdwijnt. Het toestel is in juli twee jaar oud en met de introductie van de iPhone 3GS bleef alleen het 8GB-model in de verkoop als een goedkoper alternatief voor de 3GS.

Daar komt bovenop dat de iPhone 3G een aantal functionaliteiten van iPhone OS 4.0 niet gaat ondersteunen. Onder meer multitasking komt niet beschikbaar op de 3G, waardoor het verschil tussen de 3G en 3GS straks veel groter wordt.

Bron: Macrumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2010, 22:23
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 3G, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.