Reacties voor: iPhone 3G en iPhone 1.0: wat zijn de verschillen?

Koop je de nieuwe iPhone, of voldoet een tweedehands exemplaar van het originele model net zo goed? We hebben de verschillen op een rijtje gezet, uitgaande van twee situaties: je hebt al een iPhone en wilt upgraden, of je wilt je eerste iPhone kopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 47 reacties

  1. Handig lijstje maar misschien een beetje te vroeg omdat er nu nog niet heel veel bekend is over prijzen van de 3g?:P

  2. Mooi overzichtje. Ze mogen voor mij wel met een hele competatieve prijs komen hier wil ik overstappen op een 3g iphone. Mobileme is voor mij het meest interessante, kan ook @ iphone 1.

  3. Zo bekeken zit de grote vooruitgang met name in de firmware en niet in de hardware… Buiten sneller internetten, ok. Maar de meesten zullen daar denk ik vooral e-mail checken en dan werkt gprs toch ook heel behoorlijk. En een tomtom hebben we toch ook al bijna allemaal in de auto?

  4. Het maakt me niet uit wat ik moet betalen, als ik de 3G maar los kan kopen. Ik wil niet vastzitten aan een abonnement. Mijn huidige 16gb is prima alleen ik mis gps & snel internet.

  5. nu zetten jullie een groot verschil is GPS ! ja natuurlijk dat vind ik ook ….
    eerlijk gezegd was ik aan het hopen dat er geen GPS op de nieuwe iphone zou zijn .
    Waarom? omdat er dan waarschijnlijk een adapter zou komen voor GPS.

    Nu is de vraag gaat apple denken aan de mensen die nog een originele iphone hebben en een GPS adapter ervoor maken. Of gaan ze gewoon de mensen met de ouwde iphone in de steek laten? Het zou mij best verwonderen niet ?

    Nu heb ik al wel gezien dat er een hoop artikels op het internet zijn van mensen die zo een ship in elkaar proberen te steken. Nu is de vraag wanneer komt zoiets uit?

    want een nieuwe iphone kopen voor alleen maar 3G zou eigenlijk stom zijn aangezien het toch wel stukken van mensen kost als je met een prepayed kaart belt . ( je betaald per sessies)
    Trouwens het is nog niet zeker of die nieuwe iphone wel te hacken valt zodat je alles legaal gaat moeten kopen.( dit kan ook wel tellen in een budget) .
    Daarom dat het waarschijnlijk gemakkelijker zal zijn om gehackte spelletjes van Appstore op de originele iphone te zetten.
    Volgens mij is die nieuwe iphone zogoed als “niet unlockable” of zeg maar hackeble aangezien waarschijnlijk de gsm in Belgie zonder vast abbonement zal verkocht worden :).

    Wat ik ga doen is:
    wachten tot op een gps adapter voor mijn originele iphone( nog steeds op 1.1.2 trouwens)
    en wanneer hij versleten is koop ik mij een iphone 3G 2de hands op het internet als er tegendan al geen iphone 5G is lol 🙂

    Wat natuurlijk ook wel opvalt is de prijs 199$ = 142€ !
    Volgens mij is hier tochwel een “slang” onder het gras hoor .
    (apple krijgt inmiddels 200$ voor elke ondertekent abonement)
    Dus ik verwacht eerder een prijs van rond de 400€ voor europa als zelfs niet meer ……

    groeten

  6. unlocken hoeft straks toch niet meer (voor T-Mobile gebruikers) ?

  7. Een heel belangrijk hier niet vermeld verschil is dat je met de 3g iphone kan surfen of exchange sync kan doen terwijl er een call kan binnenkomen. GSM en 3G data werken immers los van elkaar.
    Indien je met iphone 1.0 en na een mogelijke update naar fw 2.0 de sync met exchange openzet zullen je calls heel vaak op je voicemail terechtkomen vermits je edge of gprs gebruikt.

  8. Unlocken niet, activeren vast wel. Unlocken is o.a. een manier om het activeren te omzeilen.
    Ik geloof nooit dat T-mobile ze zonder simlock verkoopt iig.

  9. jullie hebben “betere audio kwaliteit (speaker)” vergeten

  10. Em Sis, EDGE en GSM kun je ook langs elkaar doen. Alleen moet je operator dat ondersteunen. T-mobile doet dat in Nederland. Alleen de andere operators volgens mij niet (misschien dat er nog meer uitzonderingen zijn). Dus dat is niet echt een voordeel van de nieuwe iPhone, eerder een nadeel van je operator en het hebben van een hacked iPhone. 😉

  11. Zouden ze bedoelen dat je ´m in Amerika voor omgerekend ruim 140 euro plus sales tax simlockvrij kunt kopen in een Apple Store… Net als een iPod… Of zit er daar gewoon een abo aan vast, wat ik vermoed. Is ook een vraag.
    Dan mag iemand ´m halen voor me, haha. Betaal ik 200. Moet misschien (toch) nog gehackt worden in Nederland. Ik wil namelijk nog even blijven bij Vodafone, waar ik al 11 jaar tevreden gebruiker ben. Van Nokia wil ik wel eens af.

  12. Als maar de abbonnementsprijs maar niet hoger wordt dan 35 euro per maand haal ik hem wel. Niet als ik 35 euro per maand en dan nog eens 200 euro voor iphone moet dokken. Dan wordt alles gewoon weer te duur 🙁

    zucht…
    Als belgie ze nou ook op 11 juli verkochten kon ik tenminste een weekendje daarheen en een silmlock vrije iphone hale.

  13. Een vraag heb je nu overal internet (auto snelweg enz.) ik heb nu een ipod touch en daar heb ik bijna nergens internet.

  14. Zou het nogsteeds handig zijn om hem via de states te halen, ik ken stewardessen en piloten die er een mee kunnen nemen, aangezien hij 199 dollar word in de states is dat iets van 127 euro.

  15. 11 juli releasedatum => geldt niet voor België?
    En ik vermoed ook een prijs van 200 – 250 euro in België en Nederland.
    (ik hoop dat allesinds ^^ )

  16. Beter speakergeluid is wel wat waard ja. Negen van de tien keer hoor ik mn iPhone niet als ik buiten gebeld word.

  17. Gijs: met een Touch kan je alleen op het internet via WiFi dus niet op de autosnelweg, met een iPhone kan je 24/7 online als je een mobiel internet abonnement hebt.. met de iPhone 3G zal dit niet anders zijn maar wel een stuk sneller (icm een duurder abo uiteraard)

    Tom : Mee laten nemen uit de states gaat niet meer lukken.. er moet direct in de winkel een contract afgesloten worden anders krijg je hem niet mee..

    Ben : In Belgie komt hij pas later dit jaar, niet op 11 juli..

    En de prijs zal wel rond 200/300 euro liggen ja, maar dan wel icm met een abo natuurlijk

  18. Heeft de 3g nou een 2e camera voor beeldbellen want er staat niks over op de site van apple (bij specificaties) dus…..?

  19. Dus zit er geen 2e camera op..

  20. dat is wel jammer, het gaat mij puur om die snelheid van internet, ik heb namelijk een vodafone abo met umts enzo, en vodafone is volgens mij het snelst met internet in nederland, de iphone die ik nu hebt bevalt me nogsteeds heel goed, alleen als je een beetje applefan bent ga je mee met de producten.

  21. Je kunt zeggen een minder krasbestendige achterkant op de nwe , maar ik ben blij dat ze dat veranderd hebben , dat spiegelgladde aluminium van de eerste heeft er al meerdere malen voor gezorgd dat mijn peperdure phone op de grond belande, veel te glad dat spul.

  22. hoe zit het met de ondersteuning voor de wifi netwerk beveiliging? (weer niet zo 123 hoe dat heet) Is dat soft- of hardware matig? Want wil graag met mijn iphone op het netwerk van mij school.

  23. @Moderator:
    op tuaw staat dat je in amerika de nieuwe iphone kunt kopen en dat de 30dagen activatieboete niet geldt als je een fast termination fee betaalt, meer info http://www.tuaw.com.
    Mvg,
    FlorianG

  24. Uit de keynote van steve maak ik op dat de iPhone niet veel duurder gaat worden dan de aangegeven prijzen, hij zegt immers dat vanaf nu de iPhone bijna voor iedereen betaalbaar wordt. Dit moet dus betekenen dat hij iig een stuk goedkoper is dan de iPhone 1.0.
    De abonnementsprijzen van O² zijn trouwens bekend,
    bij een abonnement van 75 minuten en 125 smsjes+onbeperkt 3G gebruik betaal je eenmalig, 99,- pond en daarna een bedrag van 30,- pond/maand.
    Check de site even bij een 35,- pond abonnement ga je dik vooruit op je belminuten.

    Ben benieuwd wanneer de prijzen bij T-Mobile bekend zullen zijn, iemand enig idee?

    bron: http://www.o2.co.uk/iphone/paymonthly

  25. Weet iemand of de bluetooth ondersteuning beter wordt in FW2.
    Of te wel kun je ook BT GPS er aan hangen?

  26. MINDER krasbestendig? Moet dat niet MEER zijn?

  27. Waar in hemelsnaam staat dat de iPhone 3G niet op 11 juli uitkomt in België? Ik heb net de keynote zitten kijken en daarin staat België gewoon tussen de 22 eerste landen die de iPhone krijgt…

  28. Zaterdag mijn ouwe verkocht voor goed bedrag 🙂 met het idee dat gisteren de nieuwe geintroduceerd zou worden en meteen beschikbaar zou zijn in apple store US.

    NOT 🙁

    nu maandje doen met 1 of ander wazig nokia dingetje en dan iphone 3g

  29. @ Maxman.nl,
    Neem je die dan met een abbo?

  30. als ik hem nu in amerika koop; ist nou 3g of ‘iphone1’?
    zit er bij de 3g dan ook een abbo?

  31. Kan Visual Voicemail eigenlijk als hij in Nederland wordt gebruikt? Want dat zou ook nog een verschil zijn dan tussen 1.0 en 3G

  32. en er zit wel bluetooth 2.0 op meende ik op de apple site gelezen te hebben.???

  33. @bas

    nope zit nog jaar aan KPN vast dus wordt simlock vrij ergens vandaan halen.

  34. @EricJ: Ben jij toevallig EricJ uit G?

  35. zit ook vast voor 1 jaar aan sim-only Telfort, en heb juist generatie 1 gekocht, maar ik ben toch heel gelukkig met m’n iphone, werkt super, vooral fijn om google-agenda iedere dag even te kunnen synchroniseren met iCal op de iphone en ik kan lekker filmpjes maken etc.etc,

    ik denk dat veel kopers van een 3G straks toch ook liever hun nieuwe iphone willen unlocken, zodat ze ook meer kunnen doen met hun 3g-iphone, mijn vraag is , kunnen deze gebruikers daar dan problemen mee krijgen bij t-mobile??

    stel dat je zo’n nieuwe iphone met een abonnement hebt gekregen, en 2 dagen na het unlocken gaat deze stuk, dan zit er toch niks anders op dan het kopen van een losse iphone, en nog 1-of 2 jaar het toestel afbetalen dat je allang niet meer hebt…

    sorry, ik denk iets te ver door,maar blijft een losse sim en los toestel gewoon niet DE BESTE oplossing ??

  36. @Sis:

    Indien je met iphone 1.0 en na een mogelijke update naar fw 2.0 de sync met exchange openzet zullen je calls heel vaak op je voicemail terechtkomen vermits je edge of gprs gebruikt.

    Dat is onzin, dat hangt van je provider af en heeft niks te maken met de iPhone. T-Mobile is in Nederland echter de enige die gprs stopt als er een spraak gesprek binnenkomt. Andere providers zover ik weet in Nederland niet, die sturen je idd door naar Voicemail.

  37. Onvoorstelbaar dat iPhone 2.0 geen functies biedt als een betere en/of 2e camera, 32 gig,, Bluetooth 2.0, FM radio en andere functies die bij SonyEricsson et al. al lang gemeengoed zijn. De beste SDK betekent niets voor hardware die niet bestaat.
    Sorry, maar het is 2008 !!
    clipboard ondersteuning

  38. Kan ik eigenlijk eindelijk nu mijn taken uit Ical eindelijk ook syncen en nog belangrijker, ben ik in staat Iphone nu ook als Bluetooth modem te gebruiken voor mijn notebook zodat ik UTMS ook daar onderweg makkelijk kan gebruiken.

    Mijn Nokia telefoons konden dat al jaren, alleen die super gelikte Iphone gaf niets, nada mogelijkheid voor mijn notebook (notabene een Macbook).

    Heeft iemand hier al kennis van?

  39. Ik vind in het lijstje niets terug over BT bij de nieuwe iPhone … de oude kan middels zijn bluetooth bitter weinig andere apparaten aan. Ik ben al blij dat mijn handfree in de auto zich laat koppelen met de iPhone. Verder nada!
    Bert

  40. heeft de 3g ook flash ondersteuning?
    en zit er flash ondersteuning op de 2.0 firmware?
    Ben overigens heel tevreden over mn iPhone 1.0 16gb

    Ciao

  41. Bluetooth file transfer zit niet in de 2.0 aakondiging, flash en clipboard ondersteuning evenmin. Simpele (stdaard) OSX features waar iedereen om vraagt, maar door Apple als security risk gezien. Is dat niet de keuze vd gebruiker? De meeste auto’s hebben toch ook een 4e versnelling…
    iPhone als modem gebruiken lukt mij wel, ook met de huidige. Google eens op “iPhone tethering” en “Tinyproxy”…

  42. jammer van die flash..is toch wel nodig als ik een meerdendeel aan sites (waaronder ook de filmpjes op iphoneclub)wil bekijken!
    ben ik weer genoodzaakt m’n Nokia N95 te pakken 🙁

  43. wat een onzin koop hem gewoon omdat die minder duur is dan de oude iphone mensen verkopen hun iphone zelfs voor 500-600 euro je lijkt wel gek.

    die nieuwe iphone wordt 200dollar

  44. De iPhone wordt een stuk goedkoper, waarom zou je dan een oud model kopen?

    Plus,…het belangrijste deel van de kosten van een iphone zit hem in het abonnement!! Een abonnement gaat toch zeker 30-50 euro per maand kosten, of meer. Zou je dan op de aankoop moeilijk gaan doen als je 80-100 meer moet betalen voor een nieuwe?? (een 2e hands, 50-100 euro? nieuw 130 (8GB)-200 (16GB) euro.)

    Dat jullie hier uberhaubt nog ruimte voor hebben gegeven dit artikel te plaatsen…zeker niks beters te doen… ja je moet toch wat he op zo’n apple fan site…. euhm… 😉

  45. Wie weet hoe ik op een iphone 1.0 kan internetten, ik ben vandaag langs een T-mobile winkel geweest om te informeren hoe ik kan internetten lost van wifi, zij konden mij niet vertellen omdat ik geen iphone 3g heb, maar zij konden mij wel vertellen dat er mensen langs zijn geweest met een iphone zoals de mijne die wel konden internettten.
    Wie o wie kan mij hiermee helpen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.