Tip: iPhone-aankoop verbergen voor je vriendin of vrouw

De nieuwe iPhone 3G: die wil je wel hebben! Maar hoe overtuig je je vriendin of vrouw dat je huidige iPhone nodig aan vervanging toe is?

VriendinCult of Mac heeft een interessant artikel over het kopen van een iPhone, zonder dat je vrouw of vriendin er iets van merkt. Als je al een iPhone in bezit hebt, gaat dat makkelijk: je koopt gewoon de iPhone 3G en zij ziet er niets van, zeker als je een hoesje hebt die de achterkant helemaal bedekt. Nu is het natuurlijk nog beter om de aankoop gewoon wél te bespreken, maar mocht dat totaal eh… onbespreekbaar zijn, dan heb je misschien iets aan deze tips. Neem ze uiteraard wel met de nodige korrels zout 😉

Leigh McMullen, de man die zelf graag een nieuwe iPhone zou willen kopen, had aanvankelijk een strategie bedacht: “Het is makkelijker om achteraf vergeving te vragen, dan vooraf toestemming te krijgen”. Dat bleek in zijn geval niet goed haalbaar: zijn vrouw is van het type dat je ijskoud met spullen en al terugstuurt naar de winkel. Een alternatieve strategie dan maar: “Eerlijk vertellen: gewoon de oude verkopen en de nieuwe kopen”. Goede strategie voor spullen die je vrouw wel MOET opmerken, zoals een nieuwe auto of tv. Naaah, teveel werk voor een nieuw telefoonje.

Dan toch maar de derde strategie: “Kopen en verstoppen”. Werkt prima bij kleine spullen, zeker wanneer je vriendin zo a-technisch is dat ze toch niet het verschil ziet tussen je oude toestel en de nieuwe iPhone. Het enige probleem dat je dan nog moet oplossen is het verbergen van de transactie zelf. Lastig als je vriendin alle bank- en creditcardafschriften openscheurt, maar goed te doen als je nu alvast begint te sparen en elke week 50 euro opzij legt.

Je kunt natuurlijk ook de Dummy iPhone in je strategie betrekken: koop de dummy, laat je vriendin ermee spelen en kijk na een paar dagen of ze ‘om’ is. Of verruil de dummy na verloop van tijd ongemerkt door een echte iPhone. Als je vriendin maar technologiehater genoeg is, merkt ze niets.

Voor onze vrouwelijke bezoekers: lees ‘vriend’ of ‘man’ 🙂

Via: Cult of Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2008, 18:58
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.