iPad verslaat Android als internet-apparaat

De iPad heeft Android ingehaald als het op hoeveelheid internetgebruik aankomt. Vlak daarna komt de iPod touch.

android ipadDe iPad is nog maar kort op de markt en heeft daardoor een achterstand op andere mobiele apparaten zoals de iPhone en Android-toestellen. Aan de waanzinnige cijfers van de iPhone kan de iPad voorlopig niet tippen en met 160.000 nieuw geactiveerde toestellen lijkt Android ook een onbereikbare rivaal. Toch is dat niet zo: de iPad heeft Android inmiddels ingehaald, als het om hoeveelheid internetverkeer gaat.

Er zijn momenteel meer mensen die internetten via de iPad dan via een Android-toestel, blijkt uit de nieuwste cijfers van Net Applications. De iPad is nog maar drie maanden op de markt, maar is al goed voor 0,17 procent van het internet-browserverkeer. Android zit op 0,14 procent. Daarna komt de iPod touch met 0,12 procent.

net applications
(klik op de afbeelding voor grotere weergave)

Sinds de eerste maand, toen de iPad al meteen 0,3 procent van het browserverkeer pakte, is het aandeel gestaag gestegen. In mei verdriedubbelde het aandeel naar 0,9 procent en nu is er bijna een verdubbeling naar 0,17 procent. Dat de iPad nu Android voorbij is, wil niet zeggen dat er meer iPads op de markt zijn of dat de iPads meer dataverkeer verbruiken. De cijfers geven aan dat de iPad meer gebruikt wordt om te internetten dan de Android-toestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2010, 13:44
Categorie iOS
Onderwerpen 3G, abonnementen, gebruikers, Internet, ipad, iPhone 3G, kopen, premium, reseller, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.