Reacties voor: Volgend jaar twee volledig nieuwe iPad-scholen in Amsterdam

Volgend jaar zullen twee volledig nieuwe iPad-scholen in Amsterdam openen. Dat maakte initiatiefnemer Maurice de Hond bekend.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Gisteren met enige verwondering DWDD gezien en het betoog van Maurice de Hond. “ieder kind zijn eigen leerlijn, eigen ontwikkeling, niet meer geremd door het collectief” etc.. Klinkt hetzelfde als Montessorionderwijs, die zien het kind ook als individu met zijn/haar eigen grenzen en mogelijkheden, individuele leerlijnen, meerdere leerjaren die elkaar ondersteunen, etc…. En ook zij gebruiken steeds vaker de iPad als instrument. Ik snap niet waarom het instrument nu leidend moet zijn in een methodiek. Het kind hoort toch centraal te staan niet het instrument?

  2. Idd. De Hond heeft het beestje een nieuwe naam gegeven….

  3. Gelukkig is iedereen welkom om een keer te komen kijken. Nou ja, welkom…., als je even 80 euro wil aftikken.
    http://o4ntsources.wordpress.com/kom-kijken/

  4. Het onderwijs moet leidend zijn, niet het gereedschap. In dit geval slecht onderwijs, aangetoond. Er zijn ook vele scholen die met de ipad lesgeven, en toch goed onderwijs geven. Al die vrijheden die Maurice er aan verbind hebben niets met de ipad te maken maar met het onderwijssysteem, en dat werkt niet. In het echte leven bestaan die vrijheden en tempoverschillen ook niet. Kinderen moeten ook leren plannen en worden gestimuleerd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.