Volgend jaar twee volledig nieuwe iPad-scholen in Amsterdam

Volgend jaar zullen twee volledig nieuwe iPad-scholen in Amsterdam openen. Dat maakte initiatiefnemer Maurice de Hond bekend.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ipad school digitaliseringVolgend jaar zullen twee volledig nieuwe iPad-scholen in Amsterdam hun deuren openen. Dat maakte initiatiefnemer Maurice de Hond dinsdagavond bekend in het tv-programma De Wereld Draait Door. Het gaat om scholen in de wijken Nieuw-West en Zuidoost, die de onderwijsmethode O4NT (Onderwijs Voor Nieuwe Tijd) in één keer gaan invoeren. Tot nu toe ging het om bestaande scholen die de onderwijsmethode geleidelijk invoerden.

Woensdag worden in een persconferentie meer details over de nieuwe scholen bekendgemaakt. Binnen de speciale onderwijsmethode ligt er voor de kinderen sterke nadruk op werken met de iPad. Ook voorziet de methode erin om kinderen op hun eigen leerlijn te laten werken, waar regulier onderwijs vooral gericht is op groepen. Hierdoor zouden kinderen die moeilijker of beter leren geen uitzondering in de klas meer moeten vormen.

Sinds augustus afgelopen jaar zijn er al zeven scholen geopend die volgens O4NT-methode werken, onder meer in Breda, Emmen en Amsterdam. De scholen worden ook wel Steve Jobs-scholen genoemd. Na de zomer moeten er volgens Maurice de Hond tussen de 20 en 25 bestaande scholen zijn die volgens de nieuwe leermethode werken.

Ook vanuit het buitenland is er veel interesse voor de iPad-scholen. “We hebben ontzettend veel bezoekers uit het buitenland en ook ontzettend veel aanvragen”, licht De Hond in het programma toe. Hij verwacht dat er volgend jaar vijf tot tien scholen in het buitenland met de onderwijsmethode aan de slag gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:37
Onderwerpen school, steve jobsschool

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.