‘iPad mini verschijnt voor het einde van 2012’

De iPad mini zal voor het einde van 2012 worden verkocht. Dit beweren twee anonieme bronnen tegenover Bloomberg. De iPad zal mogelijk in oktober onthuld worden en kan gaan concurreren met de Nexus 7 en Kindle Fire.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad miniApple zal voor het einde van het jaar de iPad mini uitbrengen. Deze wordt mogelijk in oktober aangekondigd. Dit beweren twee anonieme bronnen bekend met Apple’s productieproces tegenover Bloomberg. De iPad mini zou tussen 7 en 8 inch groot zijn en niet een Retina-scherm zoals de nieuwe iPad hebben.

Een 7-inch iPad kan volgens analist Shaw Wu van Sterne Agee & Leach prima concurreren met de Kindle Fire en Nexus 7. Hij stelt dat de iPad mini Google’s en Amazon’s “grootste nachtmerrie” kan zijn. Google kondigde onlangs nog de Nexus 7 aan, een 200 dollar kostende 7-inch Android-tablet.

Eerder deze week beweerden anonieme analisten tegenover MyDrivers nog dat de iPad mini een 7,85-inch IGZO-display krijgt, gemaakt door Sharp. De iPad zou verkocht worden voor tussen de 249 en 299 dollar. Het speciale scherm zou een dichtere pixeldichtheid hebben dan de iPhone 4 en iPhone 4S. Daarmee staan deze beweringen haaks op de bronnen van Bloomberg, die beweren dat er geen Retina-scherm in de iPad mini zit. Je kunt sowieso vraagtekens zetten bij de bronnen van MyDrivers: niet alleen is de site relatief onbekend, ze halen ook analisten in plaats van interne bronnen aan. Hoewel analisten vaak uitgebreid onderzoek doen naar Apple’s productieproces, zijn ze niet direct bij Apple verwikkeld.

We hebben al vaker over de iPad mini gehoord. In oktober 2011 doken de eerste geruchten op, waarna Apple met onder andere met LG in gesprek bleek te zijn over de productie van schermen. John Gruber beweerde eerder dit jaar dat Apple een 7,85 inch iPad aan het testen was, maar dat het nog niet duidelijk was of hij ook echt op de markt zal verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 14:39
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.