Patent wijst op augmented reality-bril van Apple

Een nieuw patent van Apple wijst op een bril, die informatie vlak voor je ogen projecteert. Hierdoor kun je bijvoorbeeld berichten in de echte wereld lezen. Het idee doet denken aan Google Glass.

Augmented Reality brilEen onlangs onthuld patent van Apple beschrijft een nieuw apparaat, dat je voor je ogen kunt bevestigen om informatie in de echte wereld te zien. Het idee doet erg denken aan Google Glass, een experimentele bril van Google die informatie toont en je dagelijkse bezigheden kan filmen. Apple’s technologie zou met behulp van twee LCD’s een beeld voor de ogen van de gebruiker projecteren.


Het patent beschrijft het idee als volgt:

Een eerste display projecteert een beeld dat bekeken kan worden door het eerste oog van de gebruiker. Een eerste lichtelement is gepositioneerd om licht van één of meer kleuren vlakbij de eerste display uit te stralen. [De projector] ontvangt data in de vorm van een bronafbeelding en verwerkt deze data om een eerste afbeelding op het display te maken. Vervolgens wordt er een reeks signalen voor het eerste lichtelement gegenereerd, die samen met de afbeelding wordt gestuurd naar het display.

Patent Apple Glass

Door een beeld te projecteren op een display voor de gebruiker, kan hij op korte afstand bekeken worden. Hierdoor kan het display in verschillende apparaten worden geïmplementeerd, waaronder een bril. Het patent beschrijft hoe er voor ieder oog een ander beeld geprojecteerd kan worden, waardoor er een 3D-effect ontstaat. Je zou daarom minder snel misselijk worden van bewegingen wanneer je de bril draagt.

Google werkt op het moment aan Google Glass, een bril die uiteindelijk ook informatie voor je ogen moet laten zien. In een conceptvideo hiervan is te zien hoe je op bepaalde momenten van de dag automatisch informatie voor je ogen te zien krijgt, zoals berichten en telefoongesprekken. Een camera in een vroeg prototype maakte het tijdens Google IO mogelijk voor skydivers om hun sprong tijdens de presentatie te livestreamen.

Via The Next Web.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2012, 9:46
Categorie Apple
Onderwerpen bril, google glass, patenten
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.