iPad Air 2 iPad mini 3

iPad mini 3: dit vindt de internationale pers

Wat vindt de internationale pers van de iPad mini 3? iCulture zet de eerste indrukken voor je op een rij.

iPad Air 2 iPad mini 3Vlak na het iPad-evenement afgelopen week kregen journalisten zowel de nieuwe iPad Air 2 als iPad mini 3 mee naar huis. De eerste besprekingen van beide nieuwe iPads verschenen daarom vannacht al. We hebben de eerste indrukken van de iPad Air 2 al in een apart artikel op een rij gezet en nemen in deze round-up de iPad mini 3-reviews onder de loep. Wat vindt de internationale pers van de iPad mini 3?

Een bijzonder detail: veel van de sites die de iPad Air 2 bespraken, hebben geen uitgebreide review van de iPad mini 3 gepubliceerd. Dat heeft misschien te maken met de wat beperkte vernieuwingen in de nieuwe iPad mini. De nieuwe mini heeft namelijk dezelfde A7-processor van de iPad mini 2. Engadget schrijft hier het volgende over:

Ik weet niet precies hoe de mini 3 binnen Apple’s strategie past. De enige hardwareverbetering voor de tablet is namelijk Touch ID, en de mini-iPads bevinden zich niet langer op het niveau van de iPad Air. Het is nu een tweedeklas iPad. Ik vind Touch ID geweldig en gebruik liever het kleinere iPad mini-scherm, maar het is het niet waard om hier 100 dollar extra voor te betalen tenzij je ontzettend veel wachtwoorden gebruikt.

Fast Company wijst er ook op dat de iPad mini en iPad Air nu niet meer identiek zijn in specificaties:

Technologisch gezien waren de iPads uit 2013 identiek: je kon een schermgrootte kiezen en kreeg ongeacht je keuze Apple’s nieuwste hardware. Hierdoor leek de iPad mini een kans te hebben om populairder te worden, net zoals de iPod nano later de grote iPod de baas was.

Dit jaar gaat dat niet gebeuren. Hoewel de mini 3 goed is afgewerkt, heeft de iPad Air 2 het beste design en de meest krachtige componenten. De grote iPad is wederom het vlaggenschap – niet alleen onder de iPads, maar onder alle tablets.

TechCrunch is positiever over de toevoeging van Touch ID:

Ik ben ontzettend blij met Touch ID op de iPad mini 3 en denk dat het misschien zelfs de 100 dollar extra waard is. Je moet je alleen wel afvragen of je de iPad meer gaat gebruiken dan een pc of een telefoon. Doe je meer met je iPad dan alleen een beetje browsen en één of twee apps opstarten?

De iPad mini 3 heeft amper nieuwe hardware, maar volgens The Verge loopt Apple nog steeds voor op de concurrentie:

De iPad mini 3 voelt niet ouderwets aan, al is het maar omdat de concurrentie op de kleine tabletmarkt Apple nog steeds niet heeft ingehaald. Het metalen en glazen ontwerp zit nog steeds ijzersterk in elkaar en geeft een gevoel van kwaliteit dat mist bij veel plastic Android-tablets.

Tweakers is kritisch. De toegevoegde hardware zou de prijs niet rechtvaardigen:

De vraag is niet of de iPad mini 3 een goede tablet is; zijn voorganger keeg van ons immers vier en een halve ster en dankzij de Touch ID-scanner is de iPad mini 3 net wat beter. Het oude model kost echter 299 voor de 16GB-uitvoering, terwijl het nieuwe model 399 euro kost. Dat is trouwens twee tientjes meer dan de vorige generatie kostte toen hij vorig jaar uitkwam, wat gezien het gebrek aan wijzigingen nogal bizar is. De vraag is dus of die scanner je honderd euro waard is. Ons antwoord is nee; je krijgt een stuk meer waar voor je geld als je de iPad mini Retina van vorig jaar koopt.

En ook The New York Times durft de iPad mini 3 niet aan te raden:

Ik raad aan op de iPad mini 3 over te slaan. De nieuwe mini heeft geen upgrade gekregen met Apple’s nieuwe processor. Dit betekent dat hij intern identiek is aan de iPad mini 2 van vorig jaar, die Apple voor minder geld verkoopt. Het voornaamste verschil zit in de Touch ID-vingerafdrukscanner en de gouden kleuroptie. Tenzij je heel veel Apple Pay gaat gebruiken of goudkoorts hebt, is het beter om geld te besparen en de mini 2 te kopen.

Lees ook ons overzicht van iPad Air 2-besprekingen.

Foto: New York Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2014, 10:56
Categorieën iDevices, Round-up
Onderwerp ipad mini 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.