iPad Air 2 voorkant schuin

Winkelverkoop iPad Air 2 en iPad mini 3 donderdag al van start (update)

Nederlandse premium resellers verkopen de nieuwe iPads mogelijk al vanaf donderdag 23 oktober. De voorraad is echter zeer beperkt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad Air 2 voorkant schuinDe Nederlandse winkelverkoop van de iPad Air 2 en iPad mini 3 gaat bij sommige filialen morgen al van start. Dit vertellen bronnen bij Apple Premium Resellers aan iCulture. Op donderdag worden de eerste exemplaren van de nieuwe iPads bij de winkels geleverd, waarna ze meteen worden verkocht. Er wordt echter een zeer beperkte voorraad bij de winkels verwacht. Update: de winkelverkoop is donderdag in de Apple Store van start gegaan.

Update: de winkelverkoop is op donderdag in de Apple Store begonnen. Op Apple’s retailwebsite staat dat de iPad Air 2 en iPad mini 3 nu in de winkels in Haarlem, Den Haag en Amsterdam worden aangeboden. De voorraad is wel beperkt, zo blijkt uit een passage op de site:

De voorraad is mogelijk beperkt. We werken op basis van het principe “wie het eerst komt, die het eerst maalt”.

Tot nu toe was er onduidelijkheid over wanneer de iPad-winkelverkoop begint, omdat Apple geen datum heeft gecommuniceerd. We wisten alleen dat de verkoop deze week van start ging en dat je de nieuwe iPad Air en iPad mini sinds afgelopen vrijdag kunt bestellen.

De premium resellers verwachten op donderdag 23 oktober de eerste exemplaren van de iPad Air 2 en iPad mini 3. De nieuwe iPads kunnen ditmaal gelijk in de winkel worden verkocht, omdat er geen afspraken zijn gemaakt met Apple om te wachten tot een later moment. Dat gebeurde voorgaande jaren wel, waardoor de iPads pas op een vrijdag werden aangeboden.

Verwacht echter niet dat iedere winkel op donderdag de iPad mini 3 en iPad Air 2 zal aanbieden: we horen dat sommige filialen de iPads pas op vrijdag denken te ontvangen. Dit heeft wellicht te maken met de zeer beperkte voorraad. De afgelopen jaren kregen de resellers steeds minder nieuwe Apple-producten op het moment van de verkoopstart en werd de grootste voorraad naar Apple Stores verzonden. Apple Premium Resellers zijn zelfstandige winkelketens die voornamelijk Apple-producten verkopen, maar niet door Apple worden beheerd. In Nederland zijn dit onder andere Xando, Amac en iCentre.

iPad vanuit je luie stoel bestellen? Kan ook: lees ons artikel iPad Air 2 en iPad mini 3 nu te bestellen

De eerste twee tot drie weken zal de voorraad zeer beperkt zijn, zo vertelt Apple aan resellers. Daarna zal de iPad meer worden geleverd. Dat terwijl een online bestelde iPad gemiddeld na twee tot vier werkdagen wordt verzonden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2014, 12:07
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad air 2, ipad mini 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.