iPad Air 2 1

iPad mini 3 en iPad Air 2 aangekondigd in Apple-document

Apple kondigt op 15 oktober zowel de iPad mini 3 als de iPad Air 2 aan. Beide apparaten zijn gelekt in een document van Apple.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iPad Air 2 1De iPad mini 3 en iPad Air 2 komen eraan. Een dag voor Apple’s iPad ‘It’s been way too long’ conferentie waar de nieuwe iPads onthuld zullen worden, duiken beide nieuwe iPads op op de website van Apple. Zowel de iPad mini 3 als de iPad Air 2 beschikken zoals verwacht over de Touch ID-vingerafdruksensor. De afbeeldingen en uitleg van de apparaten zijn gelekt in screenshots van de iPad 8.1 gebruikershandleiding.

Behalve de aanwezigheid van Touch ID, valt op dat beide tablets hetzelfde uiterlijk als hun voorgangers hanteren. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de afbeeldingen alleen nog de voor- en achterkant van de iPad mini 3 en iPad Air 2 tonen. Het ontbreken van een iPad Pro in de documentatie, kan erop wijzen dat er morgen nog geen grotere iPad wordt aangekondigd. Eerder waren er ook al geruchten dat de iPad Pro zou zijn uitgesteld vanwege de opgeschroefde productie van de iPhone 6 Plus.

iPad Air 2 en iPad mini 3 640 breed

Burst Mode en iOS 8.1

In dezelfde documentatie wordt ook duidelijk dat de iPads zullen beschikken over een Burst Mode van de camera, die voor het eerst werd geïntroduceerd in de iPhone 5s. Zo kan de camera dus veel foto’s achter elkaar schieten, wat er eventueel op wijst dat Apple inzet op betere camera’s in de iPads. Dat het document over iOS 8.1 nu uitlekt, betekent waarschijnlijk ook dat de nieuwe versie van iOS morgen na het Apple-evenement uit zal komen.

Goed getimed lek

Of het lek van de nieuwe iPads echt een ongelukje is, mag je betwijfelen. Met de bekendmaking van de iPad Air 2 en de iPad mini 3 neemt Apple vandaag wind uit de zeilen van Google’s nieuwe Nexus 9 tablet, die precies een uur voor dit lek werd gepresenteerd.

Via 9to5mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2014, 21:46
Categorie Apple
Onderwerpen ipad air 2, ipad mini 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.