Dorothy Ruby

Dorothy: bestel een Uber of pizza met slimme schoenen

iOS-app Dorothy wil het met schoensensor Ruby mogelijk maken een Uber of pizza te bestellen door je hakken tegen elkaar te tikken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Met alle activiteitentrackers, smartwatches en andere sensoren hangt je lichaam misschien al vol met slimme apparaten, maar de makers van Dorothy hebben een manier gevonden om er nog eentje aan toe te voegen. Steek een apparaatje in je schoen en je kunt driemaal je hakken tegen elkaar tikken om bijvoorbeeld te bellen of sms’en.

Dorothy Ruby

Mocht je het zelf nog niet hebben bedacht: de Dorothy dankt zijn naam aan The Wizard of Oz, waarin een meisje met deze naam haar hakken tegen elkaar tikt om naar huis te gaan. En ook dat kun je met Dorothy doen: je geeft namelijk aan wat je wil doen door je hakken tegen elkaar te tikken. Daarmee kun je ook een Uber bestellen die je naar huis rijdt. Er wordt ook gekeken naar een manier om een pizza met je hakken te bestellen.

Dorothy is een iPhone-app die gebruikmaakt van een ander apparaatje: de LightBlue Bean. Deze Bean is klein genoeg om in je schoen te stoppen en heeft een ingebouwde Bluetooth-chip, accelerometer en een batterij. Verbind dit accessoire met je iPhone en hij vertelt aan je iPhone wanneer je jouw hakken tegen elkaar slaat. De makers hebben de Bean op het moment aangepast zodat hij makkelijk in je schoen kan worden bevestigd.

Op het moment bevindt Dorothy zich nog in een vroege prototypefase. Je kunt de LightBlue Bean bestellen voor 30 dollar, maar de Dorothy-app is nog niet vrij toegankelijk. Wanneer Dorothy wordt aangeboden is nog niet bekend. Ondertussen werken de bedenkers aan een nieuwe variant die slechts een derde van de grootte is en wordt er nagedacht over functies voor de app.

Dorothy from iStrategyLabs on Vimeo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2014, 15:08
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.