ipad mini 3

iPad mini 3 officieel aangekondigd

Apple heeft vanavond de iPad mini 3 aangekondigd. Deze iPad heeft alleen een Touch ID-sensor gekregen en is intern nauwelijks verbeterd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad mini 3
De iPad mini 3 is officieel door Apple onthuld tijdens een media-evenement op de Apple Campus. De nieuwe iPad mini is qua uiterlijk identiek aan zijn voorgangers, maar is nu ook leverbaar en goud en intern van de nodige verbeteringen voorzien. De nieuwe iPad mini heeft wederom een 7,9-inch retinascherm, met daaronder eigenlijk de enige vernieuwing in dit model: een Touch ID-scanner. Met deze vingerafdrukscanner kun je de iPad ontgrendelen en toegang krijgen tot apps die Touch ID ondersteunen.

De iPad mini 3 zal vanaf €399 verkrijgbaar zijn en de pre-order in Nederland en België start al op vrijdag 17 oktober. De verkoop gaat eind volgende week, op 24 oktober van start in Nederland en België, zoals al eerder was voorspeld. Het voorgaande model (de iPad mini 2) blijft voorlopig ook nog verkrijgbaar en is vanaf €299 te koop.

ipad-mini-3-kleuren

Door de vele geruchten waren we er nagenoeg zeker van dat de iPad Air 2 vanavond zou worden aangekondigd, maar de iPad mini 3 was nog even een twijfelgeval. De kleine iPad kwam namelijk maar weinig voorbij in het geruchtencircuit. Gisteravond werden echter al onze twijfels weggenomen toen Apple per ongeluk het bestaan van de iPad mini 3 naar buiten lekte via de iBookstore.

De iPad mini 3 is net als zijn voorganger voorzien van een A7-chip en kreeg dus niet de snelheidsverbetering die je in de iPad Air 2 wel vindt. Lees meer over de iPad mini in ons dossier iPad mini. Ook zit er in de iPad mini géén NFC-chip.

De nieuwe iPads zullen verkrijgbaar zijn via de Apple Store.

Hieronder zie je alle modellen en prijzen:

ipad modellen prijzen

Lees meer over alle aankondigingen in onze round-up van 16 oktober.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2014, 21:31
Categorie iDevices
Onderwerp ipad mini 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.