iPad-concurrent Kindle Fire van Amazon onthuld

Amazon heeft het doek getrokken van haar Kindle Fire 7 inch-tablet. De iPad-concurrent heeft geen 3G of camera's aan de voor- en achterkant, maar gaat wel maar 199 dollar kosten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Amazon Kindle Fire iPad concurrent onthuldEen potentiële grote concurrent van de iPad is zonet uit de doeken gedaan. De Amazon Kindle Fire is een 7 inch-tablet zonder 3G en zonder camera’s, maar met een prijskaartje van 199 dollar (omgerekend 146 euro). De Kindle Fire maakt gebruik van Google’s Android 2.1 besturingssysteem in een geheel eigen vormgeving die wat wegheeft van de boekenplank van iBooks op de iPad. Boeken, muziek en films koop koop je met behulp van de clouddiensten van Amazon, waarop je de content ook op kan slaan. De fabrikant achter de Kindle e-readers zegt de Kindle Fire te leveren met de supersnelle mobiele Silk-browser. Die browser houdt er rekening mee waar de gebruiker op zou kunnen klikken en laadt die gegevens alvast in.

Naast de meegeleverde Kindle Store voor boeken en andere Amazon-diensten, ondersteunt het tablet ook andere applicaties die voor Android gemaakt zijn. Amazon verkoopt ze in haar eigen Amazon App Market. De tablet wordt standaard uitgerust met 8 GB intern geheugen, maar online kun je meer ruimte benutten met de gratis Amazon clouddienst.

De Kindle Fire weegt 413 gram en zal leverbaar zijn vanaf 15 november in de Verenigde Staten. Op Amazon.com is de tablet reeds voor te bestellen voor Amerikanen en staat een video met uitleg. Over een Europese lancering is nog niks bekend.

https://www.youtube.com/watch?v=jUtmOApIslE

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 14:42
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen amazon, kindle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.