‘Apple het op één na coolste merk in Engeland’

CoolBrands heeft Apple uitgeroepen tot het op één na coolste merk in het Verenigd Koninkrijk. Alleen autofabrikant Aston Martin staat een plaatsje hoger in de ranglijst.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Store Coolbrands LondonIeder jaar beantwoordt CoolBrands de vraag wat het allercoolste merk is? In 2009 was Apple het hipste bedrijf in het Verenigd Koninkrijk, maar het daarop volgende jaar waren ze van de troon gestoten door autofabrikant Aston Martin. Dit jaar? Aston Martin staat weer aan top (pdf), maar wordt nipt gevolgd door de iPhone-producent. Het eerstvolgende telefoonbedrijf (RIM) staat vier plekken onder Apple.

Op nummer één vind je dit jaar Aston Martin, gevolgd door Apple op nummer twee. Daaronder staan respectievelijk Harley-Davidson, Rolex en Bang & Olufsen. BlackBerry en Google volgen op de zesde en zevende plek. Gezien Apple’s hoge algemene positie, zijn ze wel uitgeroepen tot het coolste technologiemerk in Engeland.

CoolBrands selecteert sinds 2001 de coolste merken die op het moment in Engeland te verkrijgen zijn. Dit doen ze aan de hand van de meningen van een specialistenpanel en een onderzoeksgroep bestaande uit tweeduizend Britten, die ieder hun licht schijnen over specifieke onderwerpen. Nadat de onderzoeksgroep en de experts hun nominatielijst hebben samengesteld, stemmen ze wie de uiteindelijke winnaars moeten worden.

Een onderzoeksgroep van tweeduizend man is groot, maar gezien er een breed assortiment aan merken voorbij komt is het niet helemaal duidelijk hoe solide het eindresultaat nu eigenlijk is. Een interessante schatting, dat is het in ieder geval wel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2011, 1:56
Categorie Achtergrond
Onderwerpen analyse, merknaam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.