‘iPad 5 gebruikt speciale filmlaag van iPad mini voor touchpaneel’

De iPad 5 heeft een dun scherm dankzij dezelfde technologie die het display van de iPad mini gebruikte. Dit schrijft The Wall Street Journal op basis van bronnen. De iPad mini maakt gebruik van een speciale filmlaag voor het touchpaneel, waardoor het gehele scherm dunner is dan andere tablet displays. Dit sluit aan op eerdere […]

iPad 5 en iPad miniDe iPad 5 heeft een dun scherm dankzij dezelfde technologie die het display van de iPad mini gebruikte. Dit schrijft The Wall Street Journal op basis van bronnen. De iPad mini maakt gebruik van een speciale filmlaag voor het touchpaneel, waardoor het gehele scherm dunner is dan andere tablet displays. Dit sluit aan op eerdere verhalen waarin ook al werd beweerd dat Apple kijkt naar de iPad mini ter inspiratie voor de iPad 5: zo zal er bijvoorbeeld worden gebruikgemaakt van een vergelijkbare voorkant met een dunnere rand.

Het dunnere display moet ervoor zorgen dat de iPad 5 over het algemeen ook dunner is dan zijn voorgangers. Dat lijkt voor de hand liggend bij nieuwe generaties van een bepaald apparaat, maar bij Apple weet je het nooit zeker: de iPad 3 was bijvoorbeeld een klein beetje dikker dan de iPad 2, al was het verschil grotendeels verwaarloosbaar. De speciale filmlaag is ook een stuk lichter, waardoor de iPad over het algemeen minder zwaar kan worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2013, 14:34
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad, ipad air

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.