Reacties voor: iOS App Store vs. Mac App Store: waarom die verschillen?

De Mac App Store loopt qua functies nogal achter op de iOS App Store, zelfs als je het vergelijkt met de desktopversie via iTunes. Waarom is dat en wordt het niet eens tijd om de Mac App Store van een flinke update te voorzien?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. En waarom geen handige App Store voor tvOS apps vanaf je Mac of PC?

  2. Die appstore van de Apple TV is helemaal een drama. Ik weet daar niet eens of ik in de app store zit of mijn homescreen van de apple tv zelf.

    Hoe verzint iemand het om dit nagenoeg hetzelfde te houden?

  3. De Appstore voor de Mac is inderdaad een rampje. Gisteren nog proberen te zoeken naar een gratis “cd brander” appje. Het sinds jaren dat is weer een cd in handen had om te branden 😁”. Een filter “gratis” is er niet eens of “sorteer op prijs”. Dan maar via Safari ff Googelen en Viola: Burn.

    Ook zijn ontwikkelaars gedwongen om buiten de Appstore hun apps uit te brengen, omdat apps in de Appstore geen Safari-extensions ondersteunen. Maar dat kan overigens achterhaald zijn.

    En dan bijvoorbeeld MS Office, die is wel te downloaden in de IOS Appstore maar niet in de Macstore.

    Kortom ik sluit mij aan bij de bevindingen van iCulture.

  4. Origineel geplaatst door Robert
    Die appstore van de Apple TV is helemaal een drama. Ik weet daar niet eens of ik in de app store zit of mijn homescreen van de apple tv zelf.
    Hoe verzint iemand het om dit nagenoeg hetzelfde te houden?

    Ik vind hem fijn werken. Het geeft wel wat zo. Het is gewoon een kwestie van wennen. En die periode is voor iedereen anders

  5. Reden dat de iOS store het best is, is omdat er simpelweg het meeste geld mee te verdienen is. Leg de omzetcijfers van Apple naast de geleverde kwaliteit van de stores en je weet genoeg 🙂

  6. Misschien ziet Apple de Appstore op de Mac stiekem toch niet zitten. Vergeet niet dat de Mac Appstore een hele grote concurrent heeft: het internet. Ontwikkelaars kunnen prima zonder de Appstore en gebruikers ook. Het is wel makkelijk die Appstore om je updates binnen te halen maar dat is dan ook meteen het enige. De Appstore voor iOS is de enige officiële manier om je apps binnen te halen. Die Appstore moet dus wel goed zijn. Het blijft raar dat Apple zijn zaakjes op dit gebied op de Mac en met name AppleTV niet voor elkaar heeft.

  7. Origineel geplaatst door WvB22
    Misschien ziet Apple de Appstore op de Mac stiekem toch niet zitten. Vergeet niet dat de Mac Appstore een hele grote concurrent heeft: het internet. Ontwikkelaars kunnen prima zonder de Appstore en gebruikers ook. Het is wel makkelijk die Appstore om je updates binnen te halen maar dat is dan ook meteen het enige. De Appstore voor iOS is de enige officiële manier om je apps binnen te halen. Die Appstore moet dus wel goed zijn. Het blijft raar dat Apple zijn zaakjes op dit gebied op de Mac en met name AppleTV niet voor elkaar heeft.

    De apple TV en zijn app store is net nieuw. Give it some time.

    De Mac App Store is wel toe aan wat verbeteringen ja.

  8. Origineel geplaatst door Bob
    En waarom geen handige App Store voor tvOS apps vanaf je Mac of PC?

    x 1000 !!

  9. Keep dreaming..Apple laat erg veel steken vallen op softwaregebied, waarom zou dat nu ineens anders gaan worden?

  10. Zo frusterend: al vaak een game gekocht die dan niet goed werkt op mijn MacBook Pro retina uit 2013. Kijk je in de omschrijving en dan wordt er verwezen naar diverse grafische kaarten. Weet ik veel! Ik heb een MacBook en hoeveel grafische kaarten heb je tegenwoordig in MacBooks? Alles zit vast gesoldeerd, dus zouden ze net als in de iOS store gewoon kunnen zeggen welke Macs geschikt zijn en welke niet.

  11. Waarom zou je Mac Store-apps in iTunes willen bekijken? Dat is nu eens een verschil dat ik wel snap. Die werken immers niet op iOS-apparaten.

  12. Is echt heel jammer dat de store voor Mac niet beter werkt. Eenvoudig aan te schaffen software, alles bij elkaar, geen schimmige ontwikkelaars (grote kans op betrouwbare software zonder rare achterdeurtjes) en eenvoudig updaten. Ik ben in de basis enorm voor, dus voer het aub beter uit Apple!

  13. Origineel geplaatst door Flieps
    Zo frusterend: al vaak een game gekocht die dan niet goed werkt op mijn MacBook Pro retina uit 2013. Kijk je in de omschrijving en dan wordt er verwezen naar diverse grafische kaarten. Weet ik veel! Ik heb een MacBook en hoeveel grafische kaarten heb je tegenwoordig in MacBooks? Alles zit vast gesoldeerd, dus zouden ze net als in de iOS store gewoon kunnen zeggen welke Macs geschikt zijn en welke niet.

    Even naar gameagent.com , account aanmaken en dan de mac match runnen voordat je een game koopt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.