iCulture iKids logo

iKids week 4: Chomp, Jogo Circusdieren en Rupsje Nooitgenoeg

Deze week gaan kinderen puzzelen met Rupsje Nooitgenoeg, plakken ze zichzelf in animaties in Chomp en eten ze hun bord leeg dankzij Jogo Circusdieren.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo In deze iKids bespreken we weer een aantal fijne applicaties die deze week in onze App Store verschenen. Het nieuwe Jogo Circusdieren bijvoorbeeld, een app die kinderen met behulp van circusdieren tracht op te voeden. Dat idee kenden we al van het geliefde Slaap Lekker Circus, maar daar gaat het om dieren naar bed brengen (zodat kinderen zelf ook gaan slapen). Hier draait het om het leeg eten van hun bord (en dus ook die vieze spruitjes). Daarnaast bespreken we de nieuwe puzzels van Rupsje Nooitgenoeg en geven we aandacht aan Chomp, een interactieve video-app met vrolijke animaties. Voor een grijze zondagmiddag bieden deze applicaties, hoewel allemaal anders, hoe dan ook meer dan genoeg vertier.

Rupsje Nooitgenoeg – Shapes & Colors

Rupsje Nooitgenoeg heeft in de App Store al aardig wat titels op zijn naam staan, en sinds deze week is er daar weer eentje bijgekomen. In Shapes & Colors kunnen kinderen tot 5 jaar aan de slag met vormpjes en kleuren, zoals de appnaam al een beetje verklapt. Doe bijvoorbeeld het juiste houten blokje in het vak met dezelfde kleur en vorm, of stop tijdig een driehoek van een voorbijrijdende houten trein in een groot bord. Wij kunnen ons voorstellen dat deze puzzels (de app bevat 50 stuks) goed aanslaan bij de allerkleinsten. Rupsje Nooitgenoeg is nog niet in het Nederlands beschikbaar, maar maakt gelukkig nauwelijks gebruik van taal.

Jogo Circusdieren

Een ding hebben de ontwikkelaars van Jogo Circusdieren goed begrepen: kinderen eten lang niet altijd hun bord leeg. Met hun nieuwste app proberen ze daar verandering in te brengen, en wel door kinderen van 2 tot 5 jaar circusdieren te laten voederen, zodat die hun kunsten goed kunnen uitvoeren. In de applicatie zijn acht dieren te verzorgen, van een gitaar spelende leeuw tot een giraffe die hoelahoept met ringen aan zijn nek. Wie niet heeft gegeten faalt genadeloos, wie wel heeft gesmikkeld is de ster van de show. Leuk detail: alle dieren zijn geïnspireerd op beroemde muzikanten. De goochelende muis doet dus denken aan Michael Jackson, terwijl de olifant de bekende vetkuif van Elvis heeft. Tel daar de vrolijke muziek bij op, en je weet dat kinderen hier uren zoet mee kunnen zijn. Jogo Circusdieren is Nederlandstalig en maakt nergens gebruik van in-app aankopen. De moeite waard, ook voor kinderen die wél keurig het bord leeg eten.

Chomp

De nieuwste app van ontwikkelaar Fox and Sheep heeft wederom tekeningen van illustrator Christoph Niemann, die we kennen van het populaire Knuffelzoo. In Chomp kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar via de camera op de iPad hun eigen gezicht op geestige animaties projecteren. Zet bijvoorbeeld jouw gezicht op het lichaam van een spelende aap, of doe alsof je de enthousiaste dirigent voor een orkest bent. Daarna kun je de beste filmpjes opslaan, zodat je ze later kunt terugkijken. Leuk gedaan! In totaal biedt Chomp meer dan vijftig verschillende scenes waar kinderen zichzelf in kunnen terugzien: afwisseling genoeg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:52
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.