3D-touch-iphone-6s

‘iPhone 6s komt op 2 oktober naar Nederland’ (update)

De iPhone 6s zou op 2 oktober in Nederland verkrijgbaar zijn, aldus bronnen uit de telecomindustrie. De voorverkoop begint een week eerder, op 25 september.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

hand-met-iphone-6sApple zou van plan zijn om op 2 oktober de iPhone 6s in Nederland uit te brengen. Dat zouden bronnen uit de telecombranche hebben laten weten. Apple heeft zelf de officiële verkoopdatum in Nederland nog niet bevestigd. Wel kun je de iPhone 6s al op diverse webwinkels reserveren. De voorverkoop zou op 25 september van start gaan, op dezelfde datum waarop ook de iPhone 6s verkoop in de eerste groep landen van start gaat.

Update 23 september: Inmiddels hebben insiders ons laten weten dat de datum waarschijnlijk niet op 2 oktober ligt, maar op een latere datum.

Update 28 september: De definitieve datum is bekend! Op 9 oktober zullen de iPhone 6s en iPhone 6s Plus in Nederland en België verkrijgbaar zijn.

De iPhone 6s ging eerder al in de voorverkoop in de eerste groep landen, waaronder Duitsland en Frankrijk. Volgens Apple liggen ze goed op schema om het verkooprecord van vorig jaar te verbreken. Dat zou betekenen, dat er al meer dan 10 miljoen stuks van de iPhone 6s zijn verkocht. Apple had dan ook een recordaantal van 90 miljoen stuks besteld bij toeleveranciers.

Bij de iPhone 6s kun je kiezen uit twee modellen: iPhone 6s en de iets grotere iPhone 6s Plus. De prijzen zullen waarschijnlijk gelijk zijn aan die in Frankrijk: vanaf 749 en 849 euro. In Duitsland ben je iets goedkoper uit. Je kunt kiezen uit modellen met 16GB, 64GB en 128GB opslagruimte. Qua kleuren is dit jaar roségoud toegevoegd, een kleur die volgens de eerste berichten tamelijk populair is. Bijna alle iPhone-modellen in roségoud zijn inmiddels uitverkocht voor de eerste verkoopdag.

De grootste vernieuwing in de iPhone 6s is echter 3D Touch, waarbij je het scherm met meerdere drukniveau’s kunt bedienen. Ook bevat de iPhone 6s een snellere A9-chip, een verdubbeling van het werkgeheugen en een verbeterde 12-megapixelcamera.

iPhone 6s aanbiedingen vergelijken

Meer informatie over de iPhone 6s en 6s Plus vind je in onderstaande artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2015, 14:37
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.