‘iOS 7 loopt vertraging op bij iPad’

De definitieve versie van iOS 7 is vertraagd voor de iPad. Apple geeft voorrang aan iOS 7 voor de iPhone en pas bij iOS 7.0.1 zullen iPad-gebruikers de update kunnen installeren, zeggen tipgevers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

compatiblity-ios-7Apple staat op het punt om iOS 7 uit te brengen. De afgelopen weken verschenen er al regelmatig betaversies voor ontwikkelaars, zodat ze kunnen kijken of hun apps goed samenwerken met iOS 7. Wat diverse ontwikkelaars is opgevallen, is dat iOS 7 op de iPad een onstabielere indruk maakt in vergelijking met de ervaring op de iPhone. Apple lijkt bij het ontwikkelen van iOS 7 prioriteit te hebben gegeven aan de iPhone. De iPad-versie is daardoor achterop schema geraakt en de kans is aanwezig dat de definitieve versie van iOS 7 pas beschikbaar komt op de iPad bij de eerstvolgende kleine update, te weten iOS 7.0.1. Die wordt tussen eind september of in de loop van oktober verwacht, samen met nieuwe iPads, zegt 9to5mac op basis van eigen bronnen.

Inmiddels is gebleken dat dit gerucht onjuist was. iOS 7 is vanaf 18 september gewoon beschikbaar voor iPad 2 en nieuwere modellen.

Intern krijgt de iPhone prioriteit bij het ontwikkelen van iOS 7. De Golden Master voor iPhone en iPod touch is al bijna gereed, maar bij de iPad is Apple nog niet zover. De achterstand was al vroeg te merken: toen de eerste betaversie van iOS 7 beschikbaar kwam, werkte deze alleen op de iPhone en iPod touch. De iPad werd pas in latere betaversies ondersteund. iOS 7 staat gepland voor midden september, als de iPhone 5S op de markt komt. iPad-gebruikers zullen vermoedelijk een paar weken moeten wachten, tot iOS 7.0.1 en de nieuwe iPads beschikbaar komen. Die worden in de loop van oktober verwacht. Het zou ook een logische keuze zijn: de introductie van iOS 7 betekent een nieuw besturingssysteem dat gebruikers opnieuw moeten leren kennen en dat tot veel supportvragen in de winkel kan leiden. Apple kan gebruikers met een iPhone in september op weg helpen en de onvermijdelijke vragen van iPad-gebruikers uitstellen tot oktober.

Apple zou momenteel bezig zijn met een trainingsprogramma over iOS 7 voor eigen medewerkers.

Tip: op iPhoneclub hebben we telkens verslag gedaan van nieuwe betaversies die niet altijd een vast patroon volgden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2013, 12:38
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ios 7, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.