Apple heeft levering iPhone 5S en 5C begin september gepland, zegt WSJ

Apple heeft fabricagepartner Hon Hai gevraagd om nieuwe iPhones begin september te leveren. Het gaat daarbij om een high end smartphone (iPhone 5S) en een goedkoper model (iPhone 5C).

goedkope-iphone-rendersApple heeft iPhone-fabrikant Hon Hai opdracht gegeven om begin september twee types iPhones te leveren: een high end-model en een goedkopere. Dat heeft de doorgaans betrouwbare Wall Street Journal bevestigd. Eerder vandaag bevestigde WSJ-techblog AllThingsD nog dat Apple een gouden iPhone 5S gaat uitbrengen. Er wordt algemeen verwacht dat Apple de volgende generatie iPhone op 10 september zal aankondigen tijdens een evenement. De levering van de iPhone 5S zou dan al kunnen plaatsvinden op vrijdag 13 september. Tegelijk wordt er een goedkopere iPhone verwacht, de iPhone 5C (zie afbeelding hierboven).

Apple wilde niet reageren op de geruchten, meldt WSJ. Ze baseren zich op de inmiddels gebruikelijke people familiar with the matter. De plannen wijzen erop dat Apple de twee iPhones tegelijk wil introduceren. Dat is een nieuwe ontwikkeling; nooit eerder kondigde Apple twee verschillende iPhones tegelijkertijd aan. Over nieuwe iPads wordt voorlopig nog niet gesproken. De kans is groot dat Apple daarvoor een apart moment (waarschijnlijk eind september of oktober) heeft gepland.

Apple’s leveranciers in Azië zouden al in juni zijn begonnen met de massaproductie van een standaard iPhone met metalen behuizing en een goedkopere versie van plastic, zo zeggen bronnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2013, 21:46
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen foxconn, wall street journal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.