‘iPhone 5C wordt middenklasser van minstens 400 dollar’

De iPhone 5C wordt een middenklasse-toestel, dat tussen de 400 en 500 dollar zal kosten. Dit beweert Ming-Chi Kuo

inch-budget-iphone-rood-bovenkant-onderkant1De iPhone 5C wordt niet Apple’s instapmodel, maar een smartphone die zich tussen de goedkopere iPhone 4S en nieuwe iPhone 5S zal bevinden. Apple zal dan ook de iPhone 5 van de markt halen zodra de verkoop van de twee nieuwe iPhones begint. Dit concludeert Ming-Chi Kuo van KGI Securities, een analist die het eerder bij het rechte eind had. Volgens Kuo zal de iPhone 5C voor tussen de 400 en 500 dollar worden verkocht, een prijs die in euro’s vermoedelijk uitkomt op 400 tot 500 euro.

Hoewel Apple de iPhone 5 van de markt zal halen met de introductie van de iPhone 5S, zal de iPhone 4S gewoon in de winkels blijven liggen. Dit concludeert Kuo op basis van de orders geplaatst bij Aziatische fabrikanten. Daar wordt de levering van de iPhone 5 aan het einde van het derde kwartaal gestaakt, maar wordt de iPhone 4S-productie voortgezet. De iPhone 4 zal ook van de markt worden gehaald om plek te maken. Deze iPhone wordt al sinds de introductie in 2010 door Apple aangeboden.

Kuo wist als eerste te vertellen dat de iPod touch in 2012 meerdere kleuren zou krijgen. Onlangs bracht Kuo nog een rapport uit, waarin werd beweerd dat de iPhone 5S een goudvariant krijgt en 128GB opslag zal bieden.

In mei, voordat de naam ‘iPhone 5C’ überhaupt werd gebruikt, beweerden analisten van J.P. Morgan ook dat de nieuwe plastic iPhone voor een middenklasse-prijs verkocht kon worden.

Apple heeft zelf nog niets bekendgemaakt, maar het is zeer aannemelijk dat er op 10 september een speciaal aankondigingsevenement voor zowel de nieuwe iPhone 5S als de iPhone 5C wordt georganiseerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2013, 15:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 5c, Ming-Chi Kuo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.