iOS 7: iPhone-apps zien er beter uit op iPads zonder retinascherm

De derde bètaversie van iOS 7 laat iPhone-only apps mooier zien op iPads zonder Retina-scherm. Er is geen 2x weergave meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iCulture-lezers attendeerden ons er al op: apps die alleen voor de iPhone zijn ontwikkeld en nog niet zijn geoptimaliseerd voor iPad worden opeens superscherp weergegeven in iOS 7. Het is een van de subtiele veranderingen in iOS 7 beta 3, dat sinds maandagavond te downloaden is voor ontwikkelaars. Het betekent dat iPhone-apps nu in HD-resolutie op de iPad mini te bekijken zijn. Onze iCulture-app ziet er daardoor op oudere iPads en op de iPad mini erg strak uit.

Apple heeft altijd de mogelijkheid geboden om iPhone-only apps op de iPad te bekijken. Naast een 1x weergave waarbij de app klein wordt afgebeeld, kun je ook naar 2x weergave gaan. De pixels worden dan verdubbeld, zodat de app bij het hele iPad-scherm vult. Een app met een resolutie van 480 x 320 pixels vult dan een ruimte van 960 x 640 pixels op het scherm van de iPad 1, iPad 2 en iPad mini. Met als gevolg: onscherpe foto’s en vlekkerige teksten. Deze iPads hebben zelf een schermresolutie van 1024 x 768 pixels, dus beeldvullend is de ‘opgeblazen’ content niet.

Recente iPhones en iPads hebben een Retina-scherm waarvoor de meeste apps al zijn aangepast. Op iPads met Retina-scherm was die verbetering van de resolutie al te zien: installeer je een app die is geoptimaliseerd voor het Retina-scherm van de iPhone 5, dan verschijnt die ook in hoge resolutie op iPads met een Retina-scherm. Bij de oudere iPads was dat nog niet het geval, terwijl de apps op zich al de mogelijkheid hebben om een hogere resolutie te laten zien.

De oude situatie:

apple store 1

En de nieuwe situatie:

apple store 2

In iOS 7 beta krijg je niet langer de knoppen 1x/2x te zien bij iPads zonder Retina-scherm, maar krijg je meteen de grotere weergave in beeld. Op iPads mét Retina-scherm zijn nog steeds de knoppen 1x/2x te zien. Bij iCulture is al veel gepubliceerd over de functies en het uiterlijk van iOS 7. Maar nieuwe functies werken niet op elk apparaat.

We zijn momenteel bezig met het stapsgewijs verder optimaliseren van de iPhone-versie van de iCulture-app. De komende maanden zullen er regelmatig kleine updates verschijnen, waarin bugfixes zijn doorgevoerd. Zodra we helemaal tevreden zijn over de iPhone-versie gaan we verder kijken naar volgende nieuwe functies. Een iPad-versie van de app staat hoog op de prioriteitenlijst, maar omdat we een kleine organisatie zijn lukt het niet om alles tegelijk te doen. Tip: iPadclub is in de Safari-browser op de iPad ook prima te lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2013, 17:49
Categorie iOS
Onderwerpen augmented reality, ios 7, retinascherm, sudoku

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.