iOS 7.1 beta 4 beschikbaar voor testers en ontwikkelaars

Apple heeft iOS 7.1 beta 4 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en testers via een over the air-update en download in het Apple Dev Center
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 beta 4Apple heeft iOS 7.1 beta 4 vrijgegeven voor testers en ontwikkelaars. Deze nieuwe betaversie bevat naast de gebruikelijke bugfixes een aantal kleine designveranderingen. Het ontgrendelscherm is bijvoorbeeld voorzien van een andere animatie en de shiftknop van het toetsenbord verandert minder duidelijk van kleur. De Britse versie van Siri heeft nu zowel een mannelijke als een vrouwelijke stem. Eerder werd beweerd dat de nieuwe betaversie oplossingen bevat voor crashes en herstarts, problemen waar bezitters van een iPhone of iPad met 64-bits-processor vooral last van hebben. Het is lastig om te zeggen of dit inderdaad is opgelost. Pas na een paar dagen kunnen testers met zekerheid zeggen of de hoeveelheid crashes is afgenomen.

Apple heeft tot nu toe vooral geëxperimenteerd met het ontwerp van iOS 7.1 in de beta’s. In iOS 7.1 beta 3 introduceerde Apple bijvoorbeeld meerdere nieuwe knoppen en een nieuwe animatie om je iPhone uit te schakelen.

iOS 7.1 beta 4iOS 7.1 beta 4 kan over the air worden geïnstalleerd door ontwikkelaars en testers die een eerdere iOS 7.1-beta gebruiken. Dit doe je via Instellingen > Algemeen > Software-update. Vlak na het verschijnen van de update kan het soms even duren tot de downloadoptie verschijnt. De nieuwe beta is ook te vinden in het Apple Dev Center.

De iOS 7.1-beta’s geven een idee van mogelijke veranderingen in de uiteindelijke versie van de software-update, maar kans bestaat dat Apple sommige wijzigingen weer terugdraait voordat de beta voorbij is. In een vroege betaversie was het bijvoorbeeld mogelijk om overal het donkere toetsenbord van iOS 7 te gebruiken, maar de schakelaar hiervoor verdween later weer.

Eerder wist BGR te melden dat Apple zich in de vierde beta vooral gericht heeft op het verhelpen van herstarts en crashes. Vooral gebruikers van recente iPhones en iPads met 64-bit processor worden hierdoor al sinds dag één geplaagd. Ook zou Apple hard gewerkt hebben aan het verhelpen van geheugenproblemen. Vaak is dit ook een mogelijke oorzaak van crashes en accu’s die sneller leeglopen. Volgens de site is iOS 7.1 gericht op het creëren van meer eenheid in het ontwerp van iOS 7.

Vernieuwingen in iOS 7.1 beta 4

  • Siri heeft een zowel een mannelijke als een vrouwelijke stem voor Brits Engels.
  • Sommige animaties zijn in beta 4 weer een klein beetje veranderd.
  • De Aankopen-pagina in de App Store werkt weer naar behoren. Sommige ontwikkelaars zagen enkel iconen in een eerdere beta.
  • Een ingedrukte shiftknop verandert minder van kleur dan in eerdere iOS-versies.
  • De tekst Schuif om te ontgrendelen heeft een nieuwe animatie.
  • Opties onder Instellingen staan in een andere volgorde.
  • De uitschakelbalk toont nu alleen de tekst Zet uit.

iOS 7.1 beta 4 zal op 3 maart 2014 komen te vervallen. Dit betekent dat deze betaversie vanaf die datum niet langer door testers gebruikt kan worden.

Let op! Beta’s van iOS 7 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 7-betasoftware.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:10
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.