Jawbone Up: meet je activiteiten met armband en iPhone-app

De Jawbone Up is een armband die je gezondheid in de gaten houdt. Je bewegingen, slaapgedrag en eetgedrag worden in de gaten gehouden en daarna doet een iPhone-app suggesties om gezonder te leven.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

jawbone upJawbone kennen we van de Bluetooth-headsets. De fabrikant heeft nu echter een nieuwe weg ingeslagen, met een accessoire waarmee je je gezondheid in de gaten kunt houden. De Jawbone Up volgt je bewegingen, je slaap- en je eetgedrag. De armband is in verschillende kleuren verkrijgbaar en volgepakt met sensoren.

Die communiceren met je iPhone of Android-toestel via een app. Na een tijdlang met de Up-armband rondgelopen te hebben, gaat de app vanzelf suggesties geven om je gezonder te laten leven.

up jawboneSlaap je bijvoorbeeld te kort, dan stelt de app voor om een ontbijt met veel eiwit en een extra glas water in te nemen. Om optimaal gebruik te maken van de technologie zul je het armbandje voortdurend moeten dragen. Dat is anders dan de WakeMate, een armbandje met iPhone-app die je alleen ‘s nachts tijdens het slapen hoeft te dragen. Wat het invoeren van je voedsel betreft: de verwachting is dat je daarvoor alleen maar een foto hoeft te maken. De app herkent de maaltijden op de foto en doet daarna een schatting van het aantal calorieën. Helemaal nauwkeurig zal dat niet zijn en Jawbone zal ook een oplossing moeten vinden om gewone cola te kunnen onderscheiden van cola-light.

De Jawbone Up komt voor het eind van het jaar uit. Een prijs is nog niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om een betaalbaar bedrag, heeft Jawbone beloofd. TechCrunch heeft een interview met de maker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 13:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen armband, jawbone, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.