iOS 4.2 verandert rotatieschakelaar iPad in muteknop

De rotatieknop van de iPad krijgt een nieuwe functie: het wordt een muteknop. Het blokkeren van de schermrotatie gebeurt voortaan via het scherm.

ipad screen lockMet ingang van iOS 4.2 verandert de functie van de schuifknop aan de zijkant van de iPad. Tot vandaag is de knop bedoeld om de schermrotatie te blokkeren. Het voorkomt bijvoorbeeld dat bij het lezen in bed opeens het scherm draait. iOS 4.2 zorgt ervoor dat de knop dezelfde functie krijgt als op de iPhone: het wordt een muteknop waarmee je het volume snel kunt uitschakelen. Op de iPad is al zo’n functie aanwezig: door de volumeknop enkele seconden in te drukken springt het geluidsvolume naar nul.

Het schermrotatieslot is vanaf november in iOS 4.2 nog steeds aanwezig: via de fast app switcher. Door tweemaal snel op de homeknop te drukken en naar rechts te swipen verschijnt deze rechtsonderin beeld (zie afbeelding). Je hebt dan de mogelijkheid om op de rotatieknop te drukken. Een hangslotje op de knop geeft aan dat de schermrotatie vaststaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2010, 23:52
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen ios, ios 3, ipad, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.