Nieuwe website Uitzending Gemist geschikt voor de iPad

De nieuwe versie van de Uitzending Gemist-website is geschikt voor de iPad, dankzij een HTML5-videospeler. Maandag komt de publieke bèta-versie beschikbaar.

Uitzending GemistDe nieuwe website van Uitzending Gemist zal geschikt zijn voor de iPad. Maandag lanceert de NPO een publieke bètaversie van de nieuwe site die speciaal voor iPad-gebruikers beschikt over een HTML5-speler. Op alle andere platformen wordt een Silverlight-player gebruikt.

De video’s op de nieuwe Uitzending Gemist-website hebben een hogere kwaliteit dan voorheen. Voortaan zijn de video 1 mb/s, waardoor ze er erg goed uitzien op het iPad-scherm. De embeddable speler zal voorlopig nog geen HTML5 ondersteunen.

Naast de iPad-ondersteuning en de hogere videokwaliteit ondergaat het uiterlijk van Uitzending Gemist een complete metamorfose. De site is overzichtelijker, heeft een vernieuwde indeling en de zoekmachine is verbeterd. Ook is de vormgeving weer van deze tijd.

Met de iPad-vriendelijke website haakt Uitzending Gemist aan bij de NOS en RTL, die allebei hun video’s al beschikbaar stellen via een HTML5-speler. Vanaf maandag is de nieuwe versie van Uitzending Gemist als bèta voor iedereen toegankelijk.

Overigens betekent de iPad-vriendelijke versie van de website van Uitzending Gemist niet dat er geen iPad-applicatie komt. De NPO laat weten dat de iPhone-app bij een volgende update wordt uitgebreid met een iPad-interface.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2010, 12:27
Categorie iOS
Onderwerpen html5, npo, televisie, uitzending gemist, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.