Apple kondigt draadloos afdrukken met AirPrint aan voor iOS 4.2

Apple heeft in een persbericht AirPrint aangekondigd, een draadloze printfunctie die beschikbaar komt in iOS 4.2, in november. Het werkt voorlopig met HP-printers.

hp eprintEr was al bekend dat iOS 4.2 een nieuwe functie voor draadloos printen bevat. Apple heeft nu in een persbericht meer details gegeven. De functie heet AirPrint en zal in november beschikbaar komen, gelijktijdig met iOS 4.2. Een betaversie is vanaf vandaag beschikbaar voor ontwikkelaars. AirPrint vindt automatisch de printers in een lokaal netwerk. Het kan tekst, foto’s en grafische afbeeldingen printen via Wi-Fi. Drivers installeren of software downloaden is niet nodig.

In het persbericht worden alleen de printers van HP genoemd. HP’s bestaande en toekomstige printers met ePrint-functie zullen als eerste AirPrint ondersteunen. Vanuit een app druk je op de printknop om documenten of foto’s draadloos op een HP ePrint-printer af te drukken. Een gedeelde printer van een ander merk die met een Mac of pc is verbonden, is ook mogelijk. Het is de bedoeling dat AirPrint op een brede reeks printers gaat werken, van goedkope inkjetprinters tot zakelijke laserprinters. Wat de printers betreft heb je vanaf komend najaar de keuze uit de HP Photosmart, Officejet, Officejet Pro en LaserJet Pro. Voor de iOS-apparaten gelden ook een paar eisen: het werkt alleen op de iPad, iPhone 4, iPhone 3GS en iPod touch (vanaf tweede generatie). Dus niet op de iPhone 3G en eerste generatie iPhone.

In Nederland heeft HP twee dagen geleden de eerste zakelijke Officejets met ePrint aangekondigd. Het gaat om de HP Officejet Pro 8500A e-All-in-One serie en de HP Officejet 7500A Wide Format e-All-in-One.

Meer info: Apple-persbericht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2010, 22:52
Categorie iOS
Onderwerpen airprint, hewlett packard, ios 4, printer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.