iOS 17 beta V2

Reacties voor: De laatste fase is aangebroken: iOS 17 RC is nu beschikbaar voor testers

De laatste fase is aangebroken, want Apple heeft de Release Candidate van iOS 17 uitgebracht. Dit wordt ook wel gezien als de laatste betaversie. Binnenkort wordt de definitieve versie uitgebracht.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 55 reacties

  1. Vind het erg tegenvallen dit jaar. Vernieuwingen zijn erg schaars.

  2. @Steven: Die gedachten had ik ook al. Wat een saaie update. Wat is hier nu zo spectaculair aan? Ze praten er over alsof het zo bijzonder is.

  3. Inderdaad erg tegenvaller maar was dit release jaar ook, en voor mij al een paar jaar.
    Maar dit jaar slaan ze wel echt te kroon, niet waard om tijd in te steken voor beta versies.

    Ik zal hem wel eens installeren op mijn werk mobiel, maar ergens een keer met de publieke wel eens.

  4. IOS 17 geïnstalleerd. Vooralsnog stabiel alle apps werken. Zie geen Journal app

    Zag net dat Journal later komt met ios17

  5. @Rob: Werkt live voicemail bij jou? moet je hiervoor visual voicemail hebben?

  6. Widgets op de iPad en scherm veranderen vind ik wel leuk

  7. Heb het n ook draaien. Alles is stabiel en werkt.

    Maar zie heel weinig veranderingen……. komt dit nog?

  8. Nooit aangemeld, maar ik kon vanmorgen opeens IOS17 beta downloaden. Tot nu toe bevalt het goed. Geen vastlopers of wat dan ook gehad.

  9. Ik had bij beta1 wel een slechtere batterijduur. Benieuwd of dat nu opgelost is.
    Overigens loopt alles wel heel soepel. Best grappige veranderingen.

  10. Crossfade voor Music werkt vanaf Beta 2 ook 🙂

  11. Vanochtend bij het afgaan van mijn wekker kreeg ik gelijk een overzicht van het verwachte weer. Dit is nieuw in de laatste beta

  12. Ik heb al jaren geen bèta’s geïnstalleerd en weet nu weer waarom. Ik kon sinds de eerste beta geen mail meer ontvangen op mijn imap accounts. Dat is gelukkig verholpen in deze 3e beta versie. IOS17 is zeker geen grote update. De interactieve widgets en het standby scherm zijn een leuke toevoeging. Verder veel kleine dingen die ik in de praktijk niet veel gebruik. Hey Siri vervangen door Siri werkt in NL nog niet.

  13. @dna75: Ik snap je niet het is een beta voor ontwikkelaars BETA hij is nog niet af als er geen fouten in zaten was het geen beta. Als je gewoon op de publieke bèta had gewacht had je veel minder problemen. Ik ben dat gezeur over problemen in de eerste bèta’s voor ontwikkelaars echt zat.

  14. @dna75: Siri … ipv hé Siri … Dat werkt wel, maar dan moet je hem op Engels zetten. Zoals je zei in de eerste beta werkte de mail niet … daarvoor adviseren ze ook om deze te installeren op een ander toestel dan een toestel die dagelijks gebruikt wordt. Zelf installeer ik hem ook op mijn toestel die ik dagelijks gebruik, maar ik accepteer de consequenties. Ik speel namelijk niet met een toestel die ergens ligt voor een beta.

    Wil je geen problemen dan adviseer ik ook zeker om niet de eerste publieke beta te installeren, want daar zitten ook fouten in die niet werken of apps die nog niet klaar zijn voor iOS 17

  15. Is dit niet die RSR-update die ze bij 16.5.1 weer hebben teruggetrokken? Of zou dat hiermee juist gefixt zijn?

  16. Achtergrond lockscreen is verdwenen na harde reset en Herstel iPhone om terug te gaan naar iOS 16 werkt ook niet meer. Restore.ipsw gedownload en via Option herstel iPhone het bestand geselecteerd geopend en daarna gebeurt er niets. Zoek mijn iPhone heb ik ook uitgeschakeld. Iemand en idee hoe ik terug kan?

  17. @Frank: bij dfu-mode (via iTunes/Finder) en dan ‘herstel’ zou het moeten lukken. Dan wordt de software écht volledig overschreven, dat gebeurt soms niet altijd even goed bij een normaal herstel.

  18. Krijg de iPhone ook niet in de DFU mode, ik eindig steeds met het appeltje in beeld en een telefoon die gewoon opstart.

  19. (Red.) De publieke beta is nu verschenen.

  20. Ik denk dat ik ook instap 🙂

    vraag: Zijn de email problemen (imap/pop of iets dergelijks) waar ik in het begin over las opgelost?

  21. Ja hoor.. iPhone X.

  22. @peter: Ik lees er nu voor het eerst over, terwijl ik de beta op dag 1 geïnstalleerd heb. Het was dus al niet bij iedereen een probleem.

  23. iPhone X en 8 kunnen toch geen iOS 17(beta) installeren?

    Hier ook op oude iPhone XR dit keer

  24. Ik hèb alleen dat hij crasht als ik de zoek mij app een AirTag zoek dan crasht hij.
    Voor de rest werkt hij goed.

  25. Veel mensen vinden iOS 17 tegenvallen.
    Ik ben er wel blij mee.
    Ik vind de nieuwe poster optie bij contacten erg leuk en een mooie verbetering.
    Ook vind ik de dagboek app die eraan komt erg leuk maar de echte knaller voor mij is toch echt wel de sideloding optie. Eindelijk meer vrijheid op de iPhone.

  26. Ik moet zeggen dat deze bèta zeer stabiel is. Zeer tevreden mee.

  27. (Red.) iOS 17 Beta 5 is uit voor ontwikkelaars.

  28. (Red.) iOS 17 Publieke Beta 3 nu beschikbaar.

  29. Origineel geplaatst door Redactie iCulture.nl

    (Red.) iOS 17 Publieke Beta 3 nu beschikbaar.

    En? Stabiel???

  30. Ik zie dat veel mensen klagen over te weinig vernieuwingen, vreemd! Een stabiel besturingssysteem vindt ik belangrijker dan alleen maar (onnodige) vernieuwingen.

  31. ABN Amro app doet het bij niet bij de laatste beta 3. Wees gewaarschuwd!

  32. Pas de beta 3 geïnstalleerd . Meer mensen problemen met de foto app/delen.
    ?Foto’s wazig of ze worden niet opgeslagen. Of tijdens het proces scherm van het delen dat deze vast loopt. Erg jammer. Ook een aantal apps zoals Sonos worden niet ondersteund en geven een zwart scherm tijdens het opstarten. Hoop snel op een nieuwe release

  33. (Red.) iOS 17 Beta 6 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars.

  34. (Red.) iOS 17 Publieke Beta 4 is nu beschikbaar.

  35. Sonos loopt weer op deze laatste bèta !

  36. @Michel: en abn amro en Rabo bankieren?

  37. ABN AMRO app doet het in beta 4. Bunq, openbank e,.d. ook.

  38. (Red.) iOS 17 Beta 7 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars.

  39. Ik zag dat je per simkaart/telefoonlijn voor ieder een eigen ringtone kan instellen. Zelf gebruik ik 2 simkaarten (prive en werk), mooie toevoeging

  40. (Red.) iOS 17 Publieke Beta 5 is nu ook beschikbaar.

  41. @Jeroen: Heb liever dat je per simkaart kan kiezen om onbekenden bellers stil te houden….

  42. @Martijn: Dat zou een mooie toevoeging zijn

  43. @Patrick:Ik stel bij elke beta al de vraag of ze het willen toevoegen. Hopelijk doen meer mensen dat en gaat het er ooit van komen dat je per sim apart onbekende bellers kan blokkeren.

  44. Er vallen mij een aantal dingen op. Op mijn 14 pro de laatste beta geïnstalleerd. Op mijn apple watch nog niet. Deze apple watch loopt ,sinds ios 17 beta op de iphone, enorm snel leeg. 2 tot 3x laden op een dag is nog niks. Verder valt het op dat de overige iphones en ipads in huis (van andere gezinsleden, geen van allen ios 17 beta) ook snel de accu leeg raakt. Hier lijkt de woning app de boosdoener. Bij instellingen en batterij zie je dat de woning app soms 24u op de achtergrond actief is, naast nog een aantal uur op de voorgrond. Mijn eigen iphone 14 pro loopt ook redelijk snel leeg (sneller dan met ios 16), maar heb geen last van de woning app die de batterij leeg trekt.

    De ios 17 beta heb ik pas geïnstalleerd sinds publieke beta 3. Sinds beta 5 is het vreemde accugedrag aan de hand. Heb nu mijn iphone leeg gehaald en op DFU mode gezet om terug te gaan naar ios 16. Eens zien of dat verbetering brengt.

  45. @jeroen: 2 dagen terug naar ios 16 en het batterij probleem lijkt verholpen. Andere devices gaan weer langer mee zoals voorheen en eigen apple watch vandaag pas weer aan de lader sinds gisteren. Enige wat ik verder nog heb gedaan is de hubs in woning app verwijderd en opnieuw ingesteld. Ik zag dat er een paar wel in stonden maar als je er op klikt, stond er geen verbinding met hub. Wellicht zat daar het probleem, maar dat weet ik niet zeker

  46. Net de laatste Bèta op mijn iPhone 14 Pro Max gezet. Maar de iPhone wordt bloedheet. Opstarten geeft even enige verbetering. Maar hij blijft warm! Meer mensen last van?

  47. Iemand meer wat problemen met wifi heeft dat wachtwoorden ineens niet meer herkent worden?

  48. Batterij loopt zeer snel leeg op iphone 12
    Maar goed, dat is de prijs die we betalen voor beta testen

  49. Geïnstalleerd! Ben benieuwd!

  50. Ik gebruik de Public Beta al vanaf de 1e release en heb geen last van de hierboven beschreven problemen. Wanneer je net over bent van 16 naar 17 gebeurt er van alles op de achtergrond en kan je telefoon wat heet worden en gaat de batterij wat sneller. Gewoon even aankijken en niet gelijk in paniek weer terug naar 16.

  51. nog steeds geen journal app 🙁

  52. @Steven: Komend van de 12 Pro ga ik er op vooruit maar begrijp jouw reactie.

  53. Valt me op dat bij de app updates er geen datum meer bijstaat, maar versienummer.
    Misschien om te verbloemen dat je hele oude app updates nog een keer krijgt? Ik krijg soms meerdere keren per weer dezelfde apps.

  54. Origineel geplaatst door Henry Teunis
    Iemand meer wat problemen met wifi heeft dat wachtwoorden ineens niet meer herkend worden?

    Hier hetzelfde!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.