Reacties voor: Gerucht: ‘iOS 13 gaat achtergrondactiviteit van apps beperken’

Vooral impact voor chat- en VoIP-apps
Apple gaat in iOS 13 wijzigingen doorvoeren, die consequenties hebben voor WhatsApp, Facebook en soortgelijke apps. Het heeft impact op het voeren van telefoongesprekken via deze apps en processen die op de achtergrond actief blijven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Nice. Klinkt goed.
    Stop de datahonger van dergelijke partijen en ‘uitbuiting’ van (argeloze) gebruikers als product.

    Op zich wel vreemd dat Facebook en dergelijke partijen kennelijk onbezorgd data kunnen vergaren, zonder dat Apple dit precies kan achterhalen.

    Iets van parameters van “type data” e.d. zou dan wel wenselijk zijn…

  2. Ik kreeg vandaag een notificatie van ios 13 dat mij verteld waar Olisto app op achtergrond mijn locatie heeft gebruikt en ik kon het gelijk uitzetten.

  3. Nu ongeveer 2 jaar zonder native app van fb op mijn tel en werkelijk verademing qua batterijduur. Enkel nog via webbrowser zo af en toe (DuckDuckGo) wat surfen. Maarja beste zou natuurlijk zijn om volledig Fb, insta en WhatsApp te negeren.

    Benieuwd wat Google eigenlijk aan data slurpt 😎

  4. “Wat ze op de achtergrond doen, of dat is voor het ontvangen van telefoongesprekken, continu meeluisteren of updaten van de content van de hoofdapp, zijn dingen die Apple niet weet.

    Okkeee… wat heeft het dan nog voor nut om apps pas na controle toe te laten in de App Store? Blijkbaar kunnen ze niet controleren of een app zich wel netjes aan de voorwaarden van de App store houd.

  5. Origineel geplaatst door L8
    Nu ongeveer 2 jaar zonder native app van fb op mijn tel en werkelijk verademing qua batterijduur. Enkel nog via webbrowser zo af en toe (DuckDuckGo) wat surfen. Maarja beste zou natuurlijk zijn om volledig Fb, insta en WhatsApp te negeren.

    Benieuwd wat Google eigenlijk aan data slurpt 😎

    Ik heb mijn FB app ook verwijderd. Sindsdien kan ik mijn iPhone 2 dagen lang gebruiken zonder op te laden. Ook is mijn telefoon een stuk rustiger qua meldingen 😀.
    FB gebruik ik nu alleen nog op mijn iPad.

  6. Helemaal goed direct doorvoeren die handen met de release, eventueel in volgende beta versie er mee beginnen.

  7. Helemaal TOP!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.