Reacties voor: Apple brengt iOS 13.1.3 uit, lost problemen met Apple Watch op

Ook iPadOS 13.1.3 te downloaden
Apple heeft opnieuw twee kleine updates uitgebracht voor de iPhone en iPad. Het gaat deze keer om iOS 13.1.3 en iPadOS 13.1.3, waarin voornamelijk bugs zijn opgelost.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 62 reacties

  1. Ik hoop dat het geluid tijdens telefoneren in de auto weer is opgelost. Geluid was heel zacht

  2. Volgens de release notes helaas geen oplossing voor het probleem dat notities slecht synchroniseert..

  3. Ik hoop dat ze eindelijk de batterij probleem hebben opgelost. Want op het moment is het om te huilen met mijn iPhone. Op energiebespaar modus en locatie voorziening uit loopt mij iPhone al binnen een halve dag leeg. Terwijl in iOS 12.4 en 13.0 mijn iPhone wel met alles aan netjes een dag haalt.

  4. Origineel geplaatst door Robin
    Volgens de release notes helaas geen oplossing voor het probleem dat notities slecht synchroniseert..

    Jammer daar is het wachten op. Wilde net overstappen van Evernote naar apple notities

  5. Benieuwd of ook die verveldende email bug weg is dat icoon zegt er is email maar vervolgens niks in de map opnieuw openen en ze stonden er.
    En emails 2 keer moeten verwijderen ook zo iritant.
    En op me iwatch ontvang ik sinds iOs 13 me agenda punten 2 keer meer mensen last van?

  6. Ik draai nog op iOS 12, ik lees nog teveel problemen om te updaten

  7. Herkennen jullie ook de bug dat het zwart in de Instellingen-app in de Dark Mode niet vloeiend beweegt bij het swipen? Het donkerzwarte en het donkergrijs/wat lichter zwart gaat door elkaar heen lopen. Dit is ook nog steeds niet opgelost.

  8. Sinds ik iPadOS 13 (nu nog iPadOS 13.1.3) op mijn iPad mini uit 2019 heb draaien synchroniseert mijn e-mail niet meer goed met mijn overige Apple apparaten. Er blijven e-mails in de inbox staan op mijn iPad mini uit 2019 die ik op mijn andere apparaten al verwijderd heb of heb verplaatst naar een andere locatie in de Apple mail app.

  9. Ik krijg het gevoel dat iOS13 samen met macOS Catalina de Windows ’95 van Apple aan ‘t worden is. Notes, Photos, Mail, back-ups, draadloze verbindingen. Zucht. Mijn vertrouwen in Apple heeft nu wel een deuk opgelopen.

  10. Vind de dark mode nog steeds erg teleurstellend tegenover de vroegere slim omgekeerd functie, waarbij ook het keyboard in de mail netjes zwart bleef in plaats van schitterend wit Nu. Erg vervelend en storend. Ook andere apps, die beweren een dark mode te hebben, blijken nu plots uit te blinken in spierwitte gedeeltes en volledige artikels, vroeger ook helemaal donker.
    Mijn Messenger, Twitter en Facebook crashen bij bepaalde handelingen, zoals het willen aanpassen van mijn account of het willen reageren op verjaardagen.
    Bij een gewoon telefoongesprek of een gesprek via WhatsApp, moet ik de telefoon weer volledig opstarten omdat hij totaal niet meer reageert.
    Ik denk dat Apple nog Heel wat werk aan de winkel heeft.

  11. Update prima heb alleen een probleem met de iCloud er is nog 14 gig vrij toch blijft hie zeggen dat de iCloud vol is en ik moet upgraden naar meer opslag ???

  12. Ik heb sinds m’n nieuwe iPhone 11 een probleem met m’n geluid. Als ik de schakelaar aan de linker kant op mute zet en iemand belt mij, dan maakt ie nog steeds geluid. En als ik de schakelaar omschakel komt er wel degelijk “Stille modus Aan” op het scherm. Ook maakt m’n gsm soms een heel luid vergrendel geluid als ik hem vergrendel, zelfs wanneer het volume op het minste staat. Nog mensen hier problemen mee?
    Ps. Deze laatste updated heeft niet geholpen voor het probleem met de stille modus.

  13. @Arie: Je bedoelt met Windows Me. Dat was een drama release.

  14. @George: Ik heb af en toe zo ongeveer hetzelfde als wat jij zegt! Bij mij is het zo dat ik niet heb, wanneer ik mijn mute-knop op mute heb dat mijn toestel geluid geeft. Ik heb wel af en toe dat mijn iPhone 11 een erg hard geluid maakt bij het vergrendelen van de telefoon (ook als ik mijn telefoon net heb ontgrendeld én hierna gelijk weer vergrendel)!

  15. @Frank (Oevermans): Dus dat is in ieder geval al geen uniek probleem, hopelijk is dit wel opgelost met deze update. Dat zal ik pas na enkele dagen weten, want ik heb het niet altijd…

  16. Voor het eerst in jaren ga ik nu in ook eens reageren op alle perikelen rondom IOS 13. Om maar direct te zeggen; wat een verschrikkelijke slechte versie is dit. Het feit dat Apple steeds maar weer op basis van het Agile principe elke keer nieuwe updates ter beschikking stelt geeft wel aan mijn inziens hoe overhaast dan wel niet voldoende doordacht Apple deze versie op de markt heeft gebracht. Het lijkt wel of het elk jaar / versie slechter wordt. Doet denken aan Windows ME. Maar zonder de snelle updates.

    Ik stoor me aan het feit dat de volume regeling weergave steeds maar in beeld blijft voor seconden lang aan de linkerkant nadat je volume hebt aangepast. Hebben jullie dat ook ?

  17. Helaas is het probleem met gapless playback nog steeds niet opgelost. Applecare geeft aan dat het probleem bekend is en meerdere gebruikers treft maar nog steeds niet opgelost in deze update.

  18. @Alex: heb hier ook zeker last van op mijn Xs. Dit is eigenlijk sinds de betaversies al zo en heb het altijd gerapporteerd maar blijkbaar nog steeds niet gefixed.

  19. Origineel geplaatst door Menno
    En op me iwatch ontvang ik sinds iOs 13 me agenda punten 2 keer meer mensen last van?

    Dat heb ik ook. Agenda via Exchange.

  20. Installeer deze update niet! Iphone loopt continu vast!

    Apps laden niet of met enorme vertraging, muziek hapert bij elk nummer!

  21. Siri shortcuts werkt nog steeds niet op Apple watch

  22. @George: En forced reboot al gedaan? Hielp bij issues bij mij

  23. @Jeff: Dit zal niet weggaan. Op iPhones met OLED schermen zul je dit altijd hebben. Het heet OLED smearing. Het valt minder op wanneer je de helderheid hoog hebt staan.

  24. Zijn er mensen die last hebben met hun walkitalkie app. Ik heb bijna geen verbinding met anderen. Telkens is het niet beschikbaar. Soms staat het er wel maar horen ze me aan de andere kant alsnog..!!

  25. Tja, 5 jaar oude apparaten blijven supporten met nieuwe updates én net zo snel nieuwe features blijven toevoegen om niet achterop te raken tov de concurrentie. Het is een paradoxiaal streven en het moment dat het fout leek te gaan hebben ze zoveel als mogelijk nieuwe features in de ijskast gezet en de focus gelegd op de nieuwe iPhones. Logisch maar pech voor de bestaande users. In het ergste geval stappen ze over, de meesten hebben geduld en in het beste geval kopen ze de nieuwste iPhone. Volgend jaar weer focus op stabiliteit op het WWDC

  26. Safari is niet vooruit te branden ondanks dat mijn Speedtest ok is!

  27. @Sam: iPhone 11 Pro geen last van vind hem juist stukken sneller geworden met opstarten van apps en niks loopt vast gelukkig even afkloppen.
    Heb wel een Force reset gedaan na het installeren wat ik eigenlijk altijd na een update doe.

  28. @Remy: Ja precies via Exchange inderdaad via Icloud niet dat werkt prima.

  29. Ik zit op de beta 13.2.
    Ik moet zeggen dat ik weinig last heb van bugs.

  30. Origineel geplaatst door JK
    Tja, 5 jaar oude apparaten blijven supporten met nieuwe updates én net zo snel nieuwe features blijven toevoegen om niet achterop te raken tov de concurrentie. Het is een paradoxiaal streven en het moment dat het fout leek te gaan hebben ze zoveel als mogelijk nieuwe features in de ijskast gezet en de focus gelegd op de nieuwe iPhones. Logisch maar pech voor de bestaande users. In het ergste geval stappen ze over, de meesten hebben geduld en in het beste geval kopen ze de nieuwste iPhone. Volgend jaar weer focus op stabiliteit op het WWDC

    Nergens geen last van op een iPhone 8. Dus kan me niet vinden in jou verhaal. Misschien dat de manier van updaten het verschil maakt. Ik update altijd via iTunes en normaal ook met een schone installatie, enkel door een app van mijn werk die ik moet activeren nu even niet, maar ook dat heeft geen verschil gemaakt tot nu toe. Erg vreemd dat er ieder jaar bugs zijn die ik eigenlijk nooit opmerk.

  31. Origineel geplaatst door Dapaool
    Ik hoop dat ze eindelijk de batterij probleem hebben opgelost. Want op het moment is het om te huilen met mijn iPhone. Op energiebespaar modus en locatie voorziening uit loopt mij iPhone al binnen een halve dag leeg. Terwijl in iOS 12.4 en 13.0 mijn iPhone wel met alles aan netjes een dag haalt.

    had je al bij instellingen/batterij gekeken welke activiteit of app dit veroorzaakt?

  32. @Alex: Ja, dat doet ‘ie bij mij (iPhone 11 Pro) ook…

  33. Hallo, mijn man en ik hebben een iphone 11 en ik de 11 pro. Soms gebeurd het dat als er ons iemand belt we geen geluid hebben. Ook niet na de laatste update. Nog iemand met dit probleem aub ? Weet iemand oplossing ?

  34. Jammer dat de problemen met dubbele agenda punten op de apple watch nog niet opgelost zijn
    Deze krijg ik namelijk nog steeds dubbel binnen.

  35. Ben eigenlijk wel blij met iOS 13. Software blijft gigantisch complex en heb liever dat ze continu updates blijven pushen, dan het alsmaar uit blijven stellen.

    In de reacties te lezen zijn het kleine bugs, irritant, maar het is niet alsof je iPhone onbruikbaar is geworden.

    Het komt allemaal wel goed, Apple kennende heeft dit de hoogte prioriteit en zitten we voor het einde van het jaar met een stabiele iOS.

  36. iPhone 8 13.2
    Telefoon is stuk sneller geworden met 13.2. Totaal geen last van bugs. Batterij is heel erg goed.

  37. @Appeltje: Heb ik gekeken, maar daar staan geen overdreven dingen in. Ook al tig keer geforceerde reboot uitgevoerd, en dan tot 100% geladen. 3 keer iOS er via de mac opnieuw opgezet. Maar niks helpt helaas. Als ik bij een clean installatie (zonder apps geïnstalleerd) in de foto app scroll verliest er zo’n 2% per 10 seconden aan batterij percentage. Ik blijf stiekem hopen dat er een oplossing komt. Mijn iPad gaat inmiddels ook iets sneller leeg.

  38. Verbinding met mijn carkit(citroenc4) valt nog steeds na een seconden of 10 weg

  39. Mijn wifi is rete traag na update.

  40. Hopelijk ook een oplossing voor het ‘probleem’ dat een winkelkaart in mijn Wallet niet meer naar voren komt als ik bij die winkel ben. Werkte voor iOS13 wel goed. En ja, de opties staan goed ingesteld en ook al een herstart gedaan en zelf de opties al eens uit en weer aangezet….

  41. Problemen met de watch echt nog niet opgelost! Tot iOs13 kon ik berichtjes van Telegram meteen beantwoorden vanaf de watch (voorgeprogrammeerd of gesproken). Dat kon na iOs 13 niet meer, maar ook nu na de update ook niet. Heel jammer. Ik gebruikte dat meermaal daags!

  42. @Menno: Ja, precies hetzelfde probleem!

  43. Origineel geplaatst door Menno
    Sinds ik iPadOS 13 (nu nog iPadOS 13.1.3) op mijn iPad mini uit 2019 heb draaien synchroniseert mijn e-mail niet meer goed met mijn overige Apple apparaten. Er blijven e-mails in de inbox staan op mijn iPad mini uit 2019 die ik op mijn andere apparaten al verwijderd heb of heb verplaatst naar een andere locatie in de Apple mail app.

    Dat heb ik ook. Heel irritant!

  44. Na deze update zijn al mijn Apple Pay pasjes verdwenen…

  45. sinds de laatse updat van ios wil mijn nikon camera W300 geen fotos meer downloaden naar mijn telefoon. Krijg steeds de melding dat de verbinding verbroken is.

  46. De batterij gaat nu binnen 20 min. Van 100% naar 68 % na 13.1.2 wordt er echt zo niet blij van.. ga de 13.1.3 zo downloaden op hoop van zegen…

  47. Origineel geplaatst door Dapaool
    Ik hoop dat ze eindelijk de batterij probleem hebben opgelost. Want op het moment is het om te huilen met mijn iPhone. Op energiebespaar modus en locatie voorziening uit loopt mij iPhone al binnen een halve dag leeg. Terwijl in iOS 12.4 en 13.0 mijn iPhone wel met alles aan netjes een dag haalt.

    Ik had dit voor de upgrade naar iOS 13. Was bij mij een app die het probleem gaf. Weet helaas niet welke. Maar na ettelijke apps ge-update te hebben was het probleem weg, nog voor de upgrade van iOS

    Origineel geplaatst door Arie
    Ik krijg het gevoel dat iOS13 samen met macOS Catalina de Windows ’95 van Apple aan ‘t worden is. Notes, Photos, Mail, back-ups, draadloze verbindingen. Zucht. Mijn vertrouwen in Apple heeft nu wel een deuk opgelopen.

    Zo verschillend is mijn ervaring. Behalve het lang blijven hangen van de config van Catalina heb ik geen enkel probleem met de updates van iOS, iPadOS, WatchOS, TvOS.

    Origineel geplaatst door Frank
    Verbinding met mijn carkit(citroenc4) valt nog steeds na een seconden of 10 weg

    Fransen en technologie. Is het eigenlijk altijd net niet…. 😉

  48. Fijn dat eindelijk de nfc automatiseringen terug werken zonder foutmelding.

  49. @PeliileP: Bij mij gaat het al mis bij een clean install (zonder iets geïnstalleerd te hebben). Ik vrees dat iOS 13.1.x veel te zwaar is voor wat oudere apparaten.

  50. @Lex: hier na een hele dag 85% dik tevreden dus

  51. Origineel geplaatst door Dapaool
    Ik hoop dat ze eindelijk de batterij probleem hebben opgelost. Want op het moment is het om te huilen met mijn iPhone. Op energiebespaar modus en locatie voorziening uit loopt mij iPhone al binnen een halve dag leeg. Terwijl in iOS 12.4 en 13.0 mijn iPhone wel met alles aan netjes een dag haalt.

    Wow dat is extreem! Ik haal met mijn iPhone 8 krap 2 dagen. Ik zit overigens bijna niet op wifi, dat scheelt.

  52. @Dapaool: Bij mij op de IPhone 6 SPlus werkt deze versie perfect, zonder ook maar een fout.

  53. In de release notes las ik dat er iets aan Bluetooth/gehoorapparaten gedaan was. Sinds iOS 13 praat de Remote control app op mijn 6s plus niet meer met de streamer (de iPhone zelf wél, geluid wordt gewoon gestreamd). De app-fabrikant Phonak had een geweldige oplossing: ze hebben de app uit de app stores (Apple én Google Play) verwijderd. Zeer teleurstellend vanwege de zwaar onvoldoende bedieningsmogelijkheden op de streamer.
    Omdat de app nog op mijn iPhone staat heb ik het toch even geprobeerd. Harde reboot, Bluetooth uit/aan, app gekilld en gestart…… helaas.
    Ligt niet aan Apple denk ik, meer dat Phonak de app al 3 jaar niet heeft ge-update.

  54. Met 13.1.3. Zijn mijn beelden/foto’ s weer goed. Na een van de vorige updates waren die verminkt. Amac om advies gevraagd “ reparatie veel te duur, koop maar een nieuwe” . Dat heb ik gedaan. Na 13.1.3 alles weer bij het oude, Had dus geen nieuwe Ipad hoeven kopen. Wie herkent dit??

  55. Update blijft hangen en laadt niet verder, wat kan ik nu het beste doen?

  56. Apple Watch reageert sinds update iOS 13 heel traag.
    Deze laatste update bracht geen verbetering.

    iOS 13 = nachtmerrie.

    Ongelooflijk dat Apple het hier weer verknoeit. En dat voor de duurste toestellen op de markt.

  57. Ik heb sinds iOS 13 problemen met Apple books. Ik kan geen enkel boek of pdf meer openen. De pdf’s zijn lege vlakken. Sommige afbeeldingen zijn wel teruggekomen maar openen niet. De app loopt daarna helemaal vast.

  58. Na alleen maar batterij problemen te hebben gehad na 13.1.2 nu na 13.1.3 eindelijk mijn oude normale batterij capaciteit weer terug vóór IOS 13… ben weer blij!!😀

  59. Ik krijg mijn JBL boxje zo verbonden met Bluetooth maar mijn Garmin navigatie lukt niet.
    Mijn iPhone 8 plus ziet hem niet ook niet na reset netwerk instellingen.
    Mijn Samsung Tab S2 verbind hem direct en ziet hem dus gewoon.
    Bluetooth werkt nog niet goed.
    Op IOS 12 kreeg ik de Garmin zo verboden.

  60. Mijn Face ID doet het niet meer. Ik heb een iPhone XS.

  61. @Menno: nu hier ook weer tevreden na 13.1.3

  62. Origineel geplaatst door Hans
    Ik krijg mijn JBL boxje zo verbonden met Bluetooth maar mijn Garmin navigatie lukt niet.

    Mijn iPhone 8 plus ziet hem niet ook niet na reset netwerk instellingen.

    Mijn Samsung Tab S2 verbind hem direct en ziet hem dus gewoon.

    Bluetooth werkt nog niet goed.

    Op IOS 12 kreeg ik de Garmin zo verboden.

    Na veelvuldig proberen toch gelukt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.