Reacties voor: Internetverkeer van iPad gegroeid naar 0,17 procent

Afgelopen zaterdag was 0,17 procent van al het internetverkeer wereldwijd afkomstig van de iPad. Ter vergelijking: 0,60 procent is momenteel afkomstige van de iPhone.
Elger van der Wel -

Reacties: 7 reacties

  1. Die cijfers hebben toch niet zozeer betrekking tot het internetverkeer, maar op de gebruikte browser?

  2. @Chingon:
    Helemaal gelijk. Laat Elger SMART maken wat precies met het begrip ‘aandeel in het internetverkeer’ wordt bedoeld. En hebben we het dan over een specifieke site of groep sites ? Het totale internetverkeer lijkt mij namelijk niet te meten !

  3. @Niek:

    elk apparaat dat zich op internet begeeft heeft een user agent en die verteld wat voor n soort apparaat het is en welke versie OS het raait.

    ze kunnen dus heel goed zien hoeveel % er van welke product online rond zwerft.

  4. @kasuja:

    Ja, maar dan meet je dus het aantal pagehits per browser/platform en niet het “internetverkeer”, want dan moet je ook het dataverbruik weten en dat meten ze volgens mij niet bij NetMarketShare.

    Het is dus nogal vaag wat deze cijfers precies betekenen omdat we niet weten wat er precies gemeten is!

  5. met een paar aannames kun je denk ik een redelijk nauwkeurige schatting maken. Bijv. door de top 10 van best bezochte sites per werelddeel te analyseren (Google, Facebook etc.)

  6. @Chingon, @Niek, @kasuja, @Chingon: Internetverkeer was inderdaad misschien niet helemaal het juiste woord. Het gaat er om hoeveel procent van het bezoek aan websites gebeurt vanaf een bepaald platform. NetMarketShare meet van alles, waaronder browser en OS.

  7. @Niek:

    Gaat ook steeksproef gewijs.. kijken wat 1000 computers gemiddeld gebruiken, kijken wat 1000 ipads gebruiken enz.. en dan verhoudingsgewijs toepassen..

    Overigens als het alleen pagina bezoek is dan is het totale internet gebruik (lees: data verbruik) van de iPad 0,0001 % ofzo omdat pagina’s bezoeken vs downloaden helemaal niets is..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.