Luister de muziek van je vrienden met de nieuwe Friends Mix in Apple Music

Elke maandag een nieuwe lijst
Apple Music krijgt er weer een nieuwe muziekmix bij. Deze keer is het een afspeellijst genaamd Friends Mix, waarin je muziek vindt die door je vrienden geluisterd is. De nieuwe mix vind je in het Voor jou-tabblad.

Friends Mix in Apple Music

Apple Music heeft in het Voor jou-tabblad een aantal mixen klaarstaan die op vaste dagen van de week bijgewerkt worden. De Favorieten-mix wordt elke dinsdag vernieuwd en bevat nummers uit je eigen bibliotheek. De Chill-mix wordt elke zondag ververst en heeft vooral rustige muziek gebaseerd op de genres waar je van houdt. De derde lijst, die op vrijdag bijgewerkt wordt, bestaat uit enkel de nieuwste muziek, wederom gebaseerd op jouw muzieksmaak. Nu komt daar dus een vierde lijst bij, zo ontdekte 9to5Mac.


Sinds iOS 11 kun je een eigen profiel maken in Apple Music en vrienden toevoegen, zodat je kan zien waar je vrienden naar luisteren. Deze nummers en albums zijn te herkennen aan het kopje Vrienden luisteren naar en aan de profielfoto’s bij de desbetreffende albumhoezen. Apple heeft nu echter een nieuwe mix samengesteld op basis van deze nummers, zodat je ze allemaal bij elkaar op een centrale plek vindt. De Friends Mix vind je bovenaan de Voor jou-pagina naast alle andere mixen.

Bekijk ook

Met de nieuwe 'Mijn chill mix' in Apple Music luister je naar ontspannende muziek

Als je op zoek bent naar ontspannende muziek, dan hoef je bij Apple Music niet langer te zoeken. Met de nieuwe Mijn chill mix luister je naar allerlei ontspannende muziek, afgestemd op jouw smaak.

De mix zou zichtbaar moeten zijn voor Apple Music-gebruikers, maar het is wat onduidelijk of dit alleen voor iOS 12-gebruikers is. Op Reddit verschijnt de lijst voornamelijk bij mensen met de iOS 12-beta. Op moment van schrijven zien wij deze nieuwe lijst in iOS 11 nog niet, maar dat heeft mogelijk ook te maken met het geringe aantal vrienden in ons Apple Music-account. Mocht je zelf via Apple Music luisteren en veel vrienden toegevoegd hebben, dan zou het zomaar kunnen dat deze nieuwe mix vanzelf in jouw Voor jou-tabblad verschijnt. Elke maandag wordt deze Friends Mix bijgewerkt.

Vrienden toevoegen
Heb je wel Apple Music maar heb je nog helemaal geen vrienden toegevoegd? Je kan vrienden toevoegen door je profiel te koppelen met Facebook, maar de Muziek-app zoekt ook zelf naar contacten met een Apple Music-account. Alles over het toevoegen van vrienden in Apple Music en het beheren van je profiel, lees je in onze tip.

Bekijk ook

Muziek delen met vrienden in Apple Music: zo werkt het via je profiel

In Apple Music kun je een eigen profiel aanmaken, afspeellijsten delen en vrienden maken. Zo zie je naar welke muziek je vrienden luisteren en deel je je eigen muziek. Wij laten zien hoe dit werkt.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.