Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Problemen met Installer oplossen – Main Script Execution Failed

De Installer-meldingen: 'Package Download Failed' en 'Main Script Execution Failed' zijn foutmeldingen waar menig iPhone-gebruiker tegen aanloopt. In dit artikel geven we oplossingen om deze problemen met Installer te verhelpen.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

Main Script Execution FailedEen van de meest gebruikte recente zoektermen op iPhoneclub (en in het forum) is een foutmelding in Installer. Sommige installatiescripts van untrusted sources zijn dusdanig slordig geschreven dat ze problemen veroorzaken voor Installer. Tevens worden iPhone-gebruikers van vroegere ZiPhone-versies en gebruikers die hun applicaties naar de Media-partitie van de iPhone hebben verplaatst vaak geplaagd door deze foutmelding. De foutmelding die dan verschijnt is Error: Package Download Failed Error: Main Script Execution Failed.


Clear QueueProbeer in eerste instantie altijd eerst de queue van Installer leeg te maken. Als er een applicatie in de queue zit die op dat moment niet kan worden gedownload, krijg je de melding ‘Download Failed‘ en zullen de overige applicaties in de queue ook niet worden geïnstalleerd. Op dat moment is het verstandiger om de applicaties stuk voor stuk te installeren en de applicatie die de fout veroorzaakt op een later tijdstip nog eens te proberen. Druk daarom eerst op de knop ‘Clear Queue‘ en installeer het gewenste bestand/programma vervolgens handmatig door niet de knop ‘Add To Queue‘, maar de knop ‘Install‘ te gebruiken.

Een tweede oplossing kan zijn om het Installer-proces af te sluiten. Wanneer de foutmelding Error: Package Download Failed Error: Main Script Execution Failed op het scherm staat, houd je de Home-knop circa 6 seconden ingedrukt tot je weer automatisch terugkeert naar het Springboard. Je zou nu opnieuw kunnen proberen of Installer wel zonder problemen werkt.

Als bovenstaande methoden niet de oplossing zijn, dan is de oorzaak van de foutmeldingen bijna altijd te herleiden naar foutieve bestand-/folderpermissies van de map Installer.app en het daadwerkelijke Installer-programma (de binary). De foutieve rechten zijn eenvoudig via een SSH-sessie te herstellen, mits je OpenSSH natuurlijk al hebt geïnstalleerd op je iPhone.

Voer onderstaande commando’s uit in een SSH-sessie op je iPhone (1.1.3 of hoger):
[code language=”bash”]
chmod 755 /Applications/Installer.app
chmod u+s /Applications/Installer.app/Installer
chown -R root:wheel /Applications/Installer.app

[/code]
Herstart hierna je iPhone en start Installer. In het overgrote deel van alle gevallen zal Installer weer werken.

Mocht Installer nog steeds niet werken, dan is Installer.app beschadigd en kun je proberen de Installer handmatig opnieuw te installeren. Een zeer handige tool die je hierbij kunt gebruiken is de ported wget utility van Erica Sadun. Wget is een hulpprogramma die het mogelijk maakt om vanaf de commandline op de iPhone bestanden te downloaden.

Download en unzip wget en upload deze naar /usr/bin op je iPhone.

Voer hierna de volgende commando’s uit:
[code language=”bash”]
chmod 755 /usr/bin/wget
cd /Applications

wget http://repository.apptapp.com/packages/System/Installer.zip

rm -rf Installer.app
rm -rf /private/var/mobile/Library/Installer

unzip Installer.zip

chmod 755 /Applications/Installer.app
chmod u+s /Applications/Installer.app/Installer
chown -R root:wheel /Applications/Installer.app
rm Installer.zip
[/code]
Herstart en kijk of de Installer nu werkt. Mocht je nog steeds problemen ondervinden, dan rest er meestal niets anders meer dan een onvermijdelijke restore van je iPhone.

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 oktober 2009 om 1:24
Categorie
Jailbreak

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.