Plusmo krijgt $4,4 miljoen voor iPhone-widgets

Plusmo heeft 4,4 miljoen dollar aan financiering gekregen, voor het verder ontwikkelen van een verzameling widgets voor de iPhone en diverse Java-telefoon.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

PlusmoPlusmo heeft in een financieringsronde $4,41 miljoen aan investeringen binnengehaald. Plusmo werd in 2006 gelanceerd als een gratis dienst waarmee je widgets op je mobiele telefoon kunt gebruiken. Het leverde intussen meer dan 20.000 verschillende widgets op, die grotendeels door gebruikers zijn gemaakt. Met Plusmo kun je een persoonlijke widget maken van een webdienst, een XML-RSS-bron of door gebruikers gegenereerde content zoals weblogs, foto- en video-sites.

Met de widgets kun je verkeersinformatie opvragen, de locatie van winkels, games, sportuitslagen, enzovoort. De Plusmo-widgets zijn geschikt voor de iPhone en voor de meeste Java-telefoons zoals Symbian- en BlackBerry-toestellen.

Plusmo hoopt op een dominante positie in de iPhone-markt, maar toch kun je je afvragen waar dan precies de winst gehaald kan worden nu het op de iPhone zelf al mogelijk is om webclips te maken. Blader je naar de widget-pagina op Plusmo, dan schijnt de content al te zijn aangepast voor je locatie, bijvoorbeeld Amsterdam, Netherlands. Klik je vervolgens de categorieën Sport en Algemeen aan, dan heeft Plusmo een aantal geschikte widgets voor je uitgekozen, maar veel verder dan wat internationale aanbieders zoals Flickr, ESPNsoccernet en BBC World komt het aanbod nog niet.

Met de nieuwe zak geld gaat dat wellicht verbeteren, maar je kunt je afvragen wat een bedrijf dat alleen maar een catalogus van widgets op een website publiceert, met zoveel geld moet. Het is onduidelijk wat het bedrijf met het geld gaat doen. Erg groot is de website nog niet: ze krijgen 10 miljoen maandelijkse pageviews.

Via: alarm:clock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:39
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.