instacast-hand

Populaire podcast-app Instacast stopt wegens geldgebrek

De populaire podcast-app Instacast stopt wegens geldgebrek. Ook de apps Snowflake en Snowtape voor de Mac stoppen, door geldgebrek bij de ontwikkelaar.

instacast-handDe populaire podcast-app Instacast stond laatst nog trots in onze lijst met de beste podcast-apps voor iPhone en iPad. Maar er komt abrupt een einde aan: Instacast gaat stoppen. Ontwikkelaar Martin Hering van Vemedio heeft geen geld meer om de app en de achterliggende servers nog langer te laten draaien. Niemand had dit zien aankomen, want onlangs kreeg de app nog gewoon ondersteuning voor de Apple Watch.

Maar versie 5.1.2 zal waarschijnlijk echt de laatste update worden. Hering zal proberen de servers zo lang mogelijk draaiend te houden, zodat de app niet abrupt stopt voor de huidige gebruikers. Ondertussen heb je de tijd om uit te kijken naar een alternatief, bijvoorbeeld Overcast, Pocket Casts of Apple’s eigen Podcasts-app.

Instacast: over en sluiten

Instacast was gratis te gebruiken, waarbij je een jaarabonnement van €14,99 of een halfjaarabonnement van €9,99 kon afsluiten voor premium-functies. Via een in-app aankoop kon je bijvoorbeeld zorgen dat de app automatisch overschakelt van dag- naar nachtweergave.

instacast-stopt

In een e-mail aan betalende gebruikers schrijft Hering dat alle andere apps van het bedrijf ook zullen stoppen. Wie de website vemedio.com bezoekt, zal zien dat er al een ‘Discontinued’-melding op te zien is. Naast Instacast maakte het bedrijf ook de titels Snowflake en Snowtape voor de Mac, beide bedoeld voor het luisteren naar streaming internetradiostations.

Lees verder:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2015, 18:40
Categorie Apps
Onderwerpen instacast, Podcast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.