Fallout Shelter

Fallout Shelter: speel Tiny Tower in een nucleaire schuilkelder

De makers van Fallout hebben een game speciaal voor iOS uitgebracht. In Fallout Shelter speel je de baas over een nucleaire schuilkelder.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Fallout ShelterGamesontwikkelaar Bethesda heeft afgelopen nacht een aantal grote nieuwe games besproken, waaronder het langverwachte Fallout 4 en een nieuwe versie van Doom. Daar bleef het echter niet bij: er werd ook een gloednieuwe iOS-game gebaseerd op Fallout aangekondigd. Een game die ook nog eens meteen beschikbaar werd gesteld. In Fallout Shelter ben je de Overseer van een nucleaire schuilkelder, waarin je alle bewoners zo gelukkig mogelijk moet houden.

Je bouwt in Fallout Shelter steeds meer kamers om nieuwe bewoners in te plaatsen. Hierdoor lijkt de game een omgekeerde versie van het ooit populaire Tiny Tower, waarin je ook nieuwe verdiepingen moest bouwen. In Fallout Shelter ga je echter naar beneden, in plaats van naar boven.

In Fallout Shelter bouw je kamers met watervoorziening, voedsel en stroomgeneratoren om de basisbehoeftes van je inwoners te voorzien. Slaag je er in om alles te leveren? Dan blijft iedereen gelukkig en kun je steeds verder doorbouwen.

Fallout 4 PipboyFallout Shelter werd gisternacht tijdens een persconferentie aangekondigd, waarna de game meteen in de App Store verscheen. Het is slechts één voorbeeld van hoe Bethesda zich meer gaat richten op iOS-games. Zo werd ook The Elder Scrolls Legends aangekondigd, een competitief kaartspel vergelijkbaar met Hearthstone. The Elder Scrolls Legends zal later verschijnen voor de iPad en pc. Fallout 4 krijgt ook een speciale iOS-app, waarmee het mogelijk is om alle menu’s van de game te bedienen. Hiervoor wordt zelfs een grote Pip-Boy-armband geleverd, om je iPhone in te steken.

Fallout Shelter is gratis in de App Store te downloaden, maar bevat in-app aankopen waarmee je het spelproces kunt versnellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2015, 10:50
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.