Reacties voor: Mobiel Bankieren van ING gaat toekomstige uitgaven voorspellen

De Mobiel Bankieren-app van ING wil straks gaan voorspellen waar je geld naartoe gaat. Met de Kijk Vooruit-functie worden je aanstaande betalingen inzichtelijk. Niet alleen je vaste lasten, maar de app voorspelt ook anderen uitgaven.

Reacties: 16 reacties

  1. Jammer dat de designers op vakantie waren.. **** wat een kleurencombinatie.

  2. Haha, moet niet gekker worden….
    Nog even en je hypotheek aanvraag wordt afgewezen vanwege toekomst voorspellingen….
    Be wise: stay with the facts

  3. Deze functie bestaat al lang bij de KBC bank! (KBC-touch)

  4. Ik had een tijdje geleden ING gevraagd vanuit de app inzicht te geven in naderende incasso’s (wat iets anders is dan automatische overschrijvingen, trouwens), zoals je in mijn ING al kunt.

    Ik hoop niet dat dit het overgeengineerd antwoord op die vraag is 🙂

  5. @Remy: Het valt op dat de Nederlandse banken deze Belgische bank volgen.
    Dit is inderdaad een functie die al een jaar binnen KBC Touch zit en toch handig in gebruik is. Je ziet in de toekomst bijvoorbeeld wanneer je hypotheeklening er weer afgaat, of je waterkosten.

    De volgende nieuwe functie die ze zullen kopiëren zal de mogelijkheid zijn om geld te pinnen aan een pinautomaat met je smartphone. Dit zit er namelijk ook al een tijdje in. Of wellicht de andere functie waarbij je zeer duidelijk ziet aan de hand van rapporten waar je maandelijkse uitgaven naar toe gaan (elke uitgave valt nl in een categorie).

    KBC is de enige bank die digitaal echt vernieuwend is. Hun ‘online’ platform vind ik een verademing komende van andere banken.

  6. ING moet oppassen dat hun app niet overgeprogrammeerd wordt. Met een eenvoudig spreadsheetje hou ik dit zelf wel bij. Pure onzin dus. Ik, en vele anderen met mij, hebben al meerdere keren gevraagd om een optie om een bericht te ontvangen als een instelbaar bedrag wordt bij- of afgeschreven. ING zegt dan dit in overweging te nemen, maar daar blijft het dan bij. Dus ING, werk aan de winkel en STOP met overprogrammering!

  7. Zo als ik het lees zijn het geen voorspellingen maar weergaven van automatische incasso’s die je hebt lopen, hoewel ik hier ook weer over twijfel want een automatische incasso afgegeven door je zelf aan de afschrijvende partij gaat nooit op dezelfde dag, datum van de maand.

    Voorbeeld je gemeentelijke belastingen en water-rioolheffing wijzigt iedere keer van datum. Daarnaast zullen je eigen ingeplande overschrijvingen met of zonder herhaling weergegeven worden in een bedragen lijst. Dat is wel wat handiger dan in de agenda.

    Het woord voorspelling lijkt mij dus niet op zijn plaatst.

  8. Wat een fijne toevoeging zou zijn maar daar heb ik al eerder bij ING over gevraagd is een sortering van af en bij shrijvingen.

  9. Origineel geplaatst door Peterfrans
    ING moet oppassen dat hun app niet overgeprogrammeerd wordt. Met een eenvoudig spreadsheetje hou ik dit zelf wel bij. Pure onzin dus. Ik, en vele anderen met mij, hebben al meerdere keren gevraagd om een optie om een bericht te ontvangen als een instelbaar bedrag wordt bij- of afgeschreven. ING zegt dan dit in overweging te nemen, maar daar blijft het dan bij. Dus ING, werk aan de winkel en STOP met overprogrammering!

    Bij buitenlandse betalingen krijg ik dit wel, binnenlandse niet idd.

  10. @Henk: Een voorspelling is het inderaad niet Henk.Maar ik ben er blij mee omdat je een zicht hebt over de dingen die nog komen en daar dus rekening mee kunt houden.

    Een notificatie mbt een bericht krijgen wanneer een x-bedrag is afgeschreven klinkt interessant, maar ik zie zelf geen reden waarom ik dit momenteel zou kunnen gebruiken. Momenteel zoek ik simpelweg op bedrag om een overzichtje te krijgen.
    En wanneer dit bedrag een automatische incasso is, kun je hem zien aankomen in de ‘voorspellingen’.

  11. @Peterfrans: Grappig. Wat jij over-engineering noemt, vind ik juist handig. Ik ga absoluut geen excel sheet bijhouden. Een push melding wanneer een ingesteld bedrag wel of niet wordt bij/af geschreven vind ik daar en tegen weer een functie met nauwelijks toegevoegde waarde, maar goed mocht je bijvoorbeeld met smacht wachten op je loon kan ik me voorstellen dat die melding dan verlossend kan werken. Andere redenen kan ik eigenlijk niet echt bedenken.

  12. @Joop: helemaal mee eens!

  13. Origineel geplaatst door Henk
    Zo als ik het lees zijn het geen voorspellingen maar weergaven van automatische incasso’s die je hebt lopen, hoewel ik hier ook weer over twijfel want een automatische incasso afgegeven door je zelf aan de afschrijvende partij gaat nooit op dezelfde dag, datum van de maand.
    Voorbeeld je gemeentelijke belastingen en water-rioolheffing wijzigt iedere keer van datum. Daarnaast zullen je eigen ingeplande overschrijvingen met of zonder herhaling weergegeven worden in een bedragen lijst. Dat is wel wat handiger dan in de agenda.
    Het woord voorspelling lijkt mij dus niet op zijn plaatst.

    Nou Henk. Bij de sns is dit al en het is heel handig en werkt dus gewoon

  14. @Teebee: Dat is dan ook helemaal waarop al jaren de beslissing rond een hypothecair krediet gemaakt wordt. Gaat dan ook over een heel aantal jaren in de toekomst dat je nog moet afbetalen 😉

  15. @Joop: Als ik een zakelijke betaling verwacht, dan zou een bericht zeer welkom zijn. Daarop baseer ik mijn financiele beleid vwb inkoop en verkoop.

  16. ING heeft zonder enige informatie besloten hun ING Internetbankieren app naar ca. IOS 8 geüpgraded.

    Nu kan ik met mijn 7 jaar oude Apple IPad niet meer kijken naar mijn dagelijkse betaalrekening en mijn bonus spaarrekening!

    Bij navraag gaf men aan dat mijn iPad te oud is en maar een nieuwe iPad moet aanschaffen ….of een IPhone

    Kan opdit moment dus geen bedragen meer overmaken etc

    Beetje teleurstellend en neem aan dat ik niet de enige ben in Nederland die hiermede geconfronteerd wordt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.