Infographic: zó groen is de iPhone

Geephone stelde de vraag hoe groen de iPhone nou precies is en kwam met een indrukwekkende infrographic vol cijfers en weetjes over de productie van de Apple iPhone. Apple houdt enigszins rekening met het milieu, zo blijkt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Groene-iPhoneAls alle iPhones die in 2010 zijn gekocht één keer worden opgeladen, kost dat net zoveel stroom als een gloeilampje 357 jaar lang aan laten staan. Dat en vele andere gegevens staan verwerkt in een infographic van Geekaphone. De website stelde de volgende vraag: ‘Als Apple in zijn eentje 50 procent van de winst in de telefoonmarkt opstrijkt met slechts 4 procent van de totale telefoonverkopen, hoe ‘groen’ is de iPhone dan met zoveel winst?’ Het leverde een interessante plaat op.

Geekaphone laat niet zien waar ze de informatie vandaan heeft, maar dat maakt de infografiek er niet minder interessant op. Leuk om te weten: de productie van je iPhone stoot ongeveer net zoveel CO2 uit als één derde vijfde van één liter kilometer benzine van een zuinige auto. Ook staat aangegeven waar de verschillende onderdelen worden gemaakt en staat er dat de iPhone 3Gs wat vriendelijker was voor het milieu dan de iPhone 4 is.

Klik op de afbeelding hieronder om ‘m in beeldvullend formaat te zien. Nog niet genoeg gehad van infographics vol weetjes? We hebben er nog een paar:

Verouderde iPhone 5-geruchten
300.000 apps in grafieken
App Store en andere mobiele shops in cijfers
‘s werelds populairste digitale camera

Hoe groen is de iPhone precies

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2011, 20:36
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple, groen, infographic, milieu

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.