BatteryLogger Plus maakt overstap van App Store naar Cydia Store (jailbreak)

BatteryLogger Pro is niet langer verkrijgbaar in de App Store. De app voor het analyseren van je iPhone-batterij is verbannen naar de Cydia Store wegens ongewenst analyseren van gegevens.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

batterylogger-plus-buttonBatteryLogger Pro van de Nederlandse ontwikkelaar TinkerTank was voorheen beschikbaar in de App Store. Maar Apple haalde de app een tijdje geleden offline omdat het niet voldeed aan de reviewrichtlijnen van de App Store. Tegenwoordig is de app verkrijgbaar onder de nieuwe naam BatteryLogger Plus voor $2,50 verkrijgbaar via de Cydia Store. BatteryLogger Plus laat niet alleen de batterijspanning zien in een interactieve grafiek, maar toont ook het aantal laadcycli, het huidige stroomverbruik en de gezondheidstoestand van de batterij. Met de app kun je precies gegevens verzamelen over het stroomverbruik en de snelheid waarmee de batterij leeggaat.

Bij elke nieuwe iOS-firmwareversie is het vaste prik: een handjevol gebruikers klaagt dat de batterij nóg sneller leeg gaat dan voorheen. Is het verbeelding, of is het echt zo? Met deze app kun je dat precies nagaan. De app logt op de achtergrond terwijl je je iPhone normaal kunt blijven gebruiken. BatteryLogger Plus omzeilt de normale batterijrapportagefunctie van iOS, maar leest de statistieken meteen vanuit de batterij zelf. Dit was trouwens ook de reden, waarom Apple deze app niet langer in de App Store wilde aanbieden. Je ziet bijvoorbeeld de maximale capaciteit van je batterij en een percentage dat de gezondheid aangeeft. Hieruit kun je afleiden wanneer de batterij aan vervanging toe is en hoeveel capaciteit nog over is, ten opzichte van de originele batterijcapaciteit, op het moment dat je de iPhone kocht. Het werkt op elke iPhone 4, iPad en iOS-apparaten die niet ouder dan twee jaar zijn.

BatteryLogger Plus is verkrijgbaar via de Cydia Store voor $2,50 en is opgenomen in de BigBoss-repo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 15:14
Categorie Jailbreak
Onderwerpen batterij, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.