iMovie werkt op een iPhone 3GS (jailbreak)

iMovie blijkt prima te werken op een iPhone 3GS. Door een plist-bestand te bewerken kun je zorgen dat iMovie ook op iOS 3.0.0 werkt op een toestel zonder front-camera.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

imovieiMovie is een applicatie die officieel alleen op de iPhone 4 te installeren is. Maar Redmond Pie is erin geslaagd om de app ook werkend te krijgen op de iPhone 3GS. In een video laten ze zien dat de iPhone 3GS best in staat is om iMovie te draaien, terwijl Apple beweert dat er toch echt de nieuwste hardware voor nodig is. Door enkele strings te wijzigen kun je de minimale systeemvereisten op 3.0.0 zetten en aangeven dat er geen front-camera aanwezig is. Een jailbreak is wel vereist, maar daarna werkt het op elke iPhone of iPod touch met iOS 4. Op de iPad is het nog niet gelukt.

Helaas is het niet legaal te installeren, aangezien je het .ipa-bestand moet aanpassen en daarbij Apple’s DRM overtreedt. Tipgever Johan vertelde gisteren al dat hij iMovie werkend had gekregen op zijn 3GS, maar ook hij gebruikte daarvoor methoden die we hier niet kunnen toelichten. iMovie is vooralsnog alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store en kost $4,99. Gewone installatie via iTunes op een iPhone 3GS levert een foutmelding op.

Wij onthouden ons van instructies, dus vragen we onze lezers eveneens geen verwijzingen te doen naar tutorials, downloadlocaties en repo’s waar illegale content te vinden is. We zullen optreden tegen mensen die dit (vriendelijke) verzoek niet respecteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2010, 13:54
Categorie Apps
Onderwerpen imovie, iPhone 3G, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.