Eerste rechtszaak over ontvangst iPhone 4 gepland

Een Amerikaans advocatenkantoor is begonnen met het voorbereiden van een class-action lawsuit. In de rechtszaak willen ze de ontvangsproblemen van de iPhone aan de kaak stellen.

apple iphone receptionHet was te verwachten: de eerste rechtszaak over ontvangstproblemen met de iPhone 4. Advocatenkantoor Kershaw, Cutter & Ratinoff, LLP werkt in de VS aan een mogelijke class-action lawsuit over de antenneproblemen. Mensen die last hebben van slecht bereik en wegvallende gesprekken kunnen contact opnemen. Het advocatenkantoor klaagde eerder Facebook en Zynga aan over misleidende advertenties in Farmville en Mafia Wars.

Aangezien er in de VS continu wordt gezeurd over het bereik van AT&T (ook door mensen die geen iPhone 4 hebben) zal het niet moeilijk zijn om voldoende mensen te vinden die zich slachtoffer voelen. Het punt waar het in de rechtszaak om zal gaan, is dat de ontvangst van het toestel sterk afneemt als je de iPhone op een bepaalde manier vasthoudt (namelijk linksonder bij de metalen rand met liefst wat vochtige handen).

Volgens de eerste klagers had het probleem te maken met de manier waar op Apple de antenne heeft ontworpen. In plaats van antennes onzichtbaar binnenin het toestel weg te werken kwam Apple op het idee om de antennes in de metalen rand rondom het toestel te verwerken. Dat klonk op het eerste gezicht geniaal, maar de praktijk zal nu moeten uitwijzen of het een slimme zet was. Mogelijk is het probleem met een software-update te verhelpen, maar dat is niet zeker.

De enige officiële verklaring die Apple heeft gegeven, is dat het probleem zich ook bij andere toestellen voordoet (de iPhone 3G en 3GS hebben er bij een deel van de gebruikers inderdaad ook last van). Wel waren er (niet officieel bevestigde) e-mailtjes van Steve Jobs waarin hij aanvankelijk aanraadde om de telefoon anders vast te houden en vervolgens beweerde dat er geen probleem was, met het advies om ‘stay tuned’ te blijven. The Daily Mail maakte daarna nog een uitglijder door een terugroepactie aan te kondigen, op basis van een berichtje op het Twitter-account @ceoSteveJobs, terwijl iedereen weet dat het account een parodie is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2010, 10:49
Categorie Apple
Onderwerpen apple, iPhone 4, rechtszaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.