Loopimal-app - beer

Loopimal met muzikale dieren is Apple’s gratis App van de Week

Met Loopimal, Apple's nieuwe gratis App van de Week komen kinderen op een leuke, grappige manier in aanraking met muziek. Met verschillende veegbewegingen kunnen ze dieren laten bewegen met animaties en geluidseffecten.

Deze week kun je aan de slag met Apple’s nieuwe gratis App van de Week, deze keer is dat een muzikale app voor kinderen: Loopimal (link). Met Loopimal komen kinderen op een leuke, grappige manier in aanraking met muziek. Met verschillende veegbewegingen op het scherm van een iPad of iPhone kunnen ze dieren laten bewegen met allerlei animaties en geluidseffecten.

Loopimal-app - beer

Geluidseffecten en animaties met gekleurde blokken en dieren

In Loopimal krijgen kinderen een kleurrijke app voorgeschoteld waarbij ze muzikale patronen kunnen maken door gekleurde blokken te verslepen. Tijdens het afspelen van de muziek verschijnen er verschillende dieren in beeld die reageren op de geplaatste blokken. Elk blok heeft zijn eigen geluidseffect en animatie-loop waardoor kinderen behoorlijk wat variatie kunnen aanbrengen in hun melodie. De dieren bewegen bij elk blok ook weer anders.

Het leuke aan de app is dat deze geen specifiek doel dient, kinderen kunnen dus ook niets fout doen. Met Loopimal kun je eindeloos blijven experimenteren, in de keuken, op de bank, noem maar op. De dieren zorgen met hun gekke bewegingen voor een speelse aankleding van de app. Zo is er een octopus, een vogel, een beer een varken en een heuse yeti. Loopimal is een laagdrempelige muziek-app die speelt als een spelletje. Kinderen kunnen er zonder uitleg direct mee aan de slag.

Loopimal is geschikt voor iPad en iPhone. De app kost normaal meer dan 2 euro, maar is nu helemaal gratis te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.