Prachtig avonturenspel Machinarium op de iPad 2 verschenen

Machinarium is een prachtig vormgegeven point & click-avonturenspel voor de iPad 2. Je speelt de robot Joseph in een vervreemdende robotwereld waarin geen woord wordt gesproken.

Machinarium iPad 2 adventure gameMachinarium is een avonturenspel uit Tsjechië dat eerder uitkwam op de pc en daar werd bedolven onder de prijzen. In het spel betreed je de wereld van de robot Joseph, waarin geen woord wordt uitgesproken. Als je na de eerste omgevingen terechtkomt in een slijmerig moeras, bent gewikkeld in toiletpapier en een aan joints verslaafde robot als handlanger krijgt, weet je ongeveer hoe onvergelijkbaar Machinarium is. Het spel werkt helaas alleen op de iPad 2.

Anders dan met de gebeurtenissen die zich tijdens het avontuur voltrekken, onderscheidt Machinarium zich met de werkelijk prachtige, handgetekende stijl die een eigenaardige wereld schetst. Waar robots in veel films, series en games nogal meer dan eens stijf en kil overkomen, daar barst Machinarium van de warmte. De personages en hun wereld zijn levendig. Een (opnieuw prijswinnende) soundtrack ondersteunt dat gevoel.

Ontwikkelaar Amanita Design heeft een bittere, getergde totstandkoming van Machinarium achter de rug. Uitgevers zagen het spel niet zitten, Microsoft wilde het om die reden niet toelaten tot haar Games for Windows-label en tot slot circuleerde het spel al in het illegale circuit voordat het uit was. Machinarium werkt helaas alleen op de iPad 2, en het is bijna te hopen dat de doelgroep binnen die afzetmarkt groot genoeg is voor dit schitterende avonturenspel.

Downloaden: Machinarium (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2011, 11:55
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.